word je van adel als je iemand van adel trouwt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens op nderstaande link: Wet Op De Adeldom. Nogal een ingewikkeld verhaal namelijk

Bronnen:
http://www.hogeraadvanadel.nl/adeldom_weto...

Het is mogelijk dat de persoon automatisch in de adelstand komt. Er zijn ook families waar je in de adelstand moet worden geheven.!

Erfelijkheid; adeldom wordt verworven door geboorte. Men ontleent zijn adeldom meestal aan de vader. Nieuwe families en personen worden alleen bij uitzondering in de adelstand opgenomen. Geslotenheid; de adel is een afzonderlijke en gesloten groep, zonder veel sociale mobiliteit. Men kan van een gesloten kaste spreken. Men trouwt onderling, en ook wanneer een buitenstaander de positie, leefwijze en rijkdom van de edelen heeft verworven, kan hij niet zonder meer edelman worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Adel

Je bent van adel als je adeldom in je hebt,niet door in een zg adelijke familie geboren te worden! Geloof me, bij de adeldom zitten net zo veel goeierikken en slechterikken als bij ons "gewone"mensen! Een kennisje van mij is met een baron Huppeldepup getrouwd,maar ze blijft gewoon Mevrouw Huppeldepup en niet Barones H! Maar het kan zijn,dat dat eigen keus is. Ik ben niet zo goed ingevoerd in dat soort kringen.

Ik denk van wel. Want dan kom jij ook in de familie toch...

Ik denk van niet, omdat je in adelstand word verheven en niet zomaar kan krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100