Is Adriaan van Dis nou deels Indisch (bloed)?

Ik weet dat ´volledige´ Nederlanders die in het voormalig Ned Indie woonden in de tijd van het koloniale bewind ook wel Indo´s werden genoemd en hierdoor nu nog maar in hoeverre heeft Adriaan van Dis Indisch bloed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vader van Adriaan van Dis was een blanke ex-militair uit het Koninklijk Nederlandsch Indisch Leger (KNIL). Zijn moeder was een Nederlandse vrouw die uit een eerder huwelijk met een Indische man drie dochters had. Vlak voor de geboorte van Adriaan was zijn moeder met haar drie dochters uit Nederlands-Indië teruggekeerd. Adriaan heeft dus geen Indisch bloed, zijn drie halfzussen wel.

Bronnen:
http://www.boekentaal.info/id84.htm
http://www.cultuurarchief.nl/literatuur/da...

Waar die omschrijving heel precies opslaat , maar Adriaan heeft naar alle waarschijnlijkheid geen Indonesisch bloed als dat al zou bestaan .:) maar wel Indische wortels , geboren in het voormalig Nederlands Indië , ja net hoe je het zelf voelt . Indo (in nl door omstandigheden ) ja , het gaat niet alleen om de bloedlijn , maar hoe je het zelf voelt . Ik vind geboren en getogen in het voormalig Nederlands-Indië , wit of chocola , dan mag je je zelf een Indo noemen . Juist bij Adriaan v Dis dat heel typerende Indo toontje , Willem Nijholt, Oldmans , Liesbeth list . Boudewijn de groot , Willeke v Doort . Die mogen zich zelf noemen hoe ze het zelf voelen .MIZ . Ongeacht de druppel bloed , het gaat om de cultuur , die bijna weg is , dat typische Nederlands ,Indische dus niet Indonesisch.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100