Kan je van muggen aids krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet! Toegevoegd op 20-05-2009 23:22:06 "Er is geen enkele aanduiding dat muggen of andere insecten enige rol spelen in de verspreiding van aids bij de mens. In Afrika, waar een epidemie van aids heerst en waar zeer veel muggen voorkomen, is tot nog toe geen enkel geval bekend dat in verband kan worden gebracht met insecten." http://www.natuurwetenschappensite.be/natuurwetenschappensite/pagina.asp?pagkey=63737&mode=read#muggen

Volgens veel onderzoek is dat niet mogelijk omdat het virusin de mug niet kan overleven. Gelukkig maar!!!

Het serieuze antwoord: In theorie zou het kunnen (als de mug een gastheer heeft gehad die aids had). De kans dat er besmetting plaats heeft is echter bijna nihil. Het grappige antwoord: Als de mug een condoom gebruikt niet.

Nog niet, maar dat is in ontwikkeling... Het zal nog even duren, maar dat komt eraan... Er kan zelfs een mug komen met een crossover, bv een Mexicaanse aids variant die wel door muggen doorgegeven wordt... Ook dat komt eraan...

ja als ze je penetreren zonder condoom....

Nee. Citaat n.a.v. een onderzoek uit de NRC "Kans op hiv-infectie bestaat alleen bij ‘onveilige handelingen’ met bloed, sperma, vaginaal vocht en voorvocht. Een vrouwtjesmug (mannetjes steken niet) kan wel geïnfecteerd bloed opzuigen, legt entomoloog Bart Knols van de Wageningen Universiteit uit. Maar dat bloed gaat naar haar muggenmaag en komt er niet meer uit als zij een ander steekt"

Bronnen:
http://www.nrc.nl/achtergrond/article19696...

Nee, van muggen kun je geen aids krijgen. Tenminste, het is nog nooit gebeurt. Door vliegen kan je het wel krijgen, maar dat was al duidelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100