Hoe brei ik een simpel poppenjurkje met de ribbelsteek?

Ik wil een jurkje breien voor de pop van mijn dochter (is een oude little miss make-up pop, zie afbeelding). maar ik heb nog nooit meer gebreid als een sjaal.
Dus hoe je de mouw en hals openingen moet maken enz moet er ook heel duidelijk bij uitgelegd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zet de steken op .. dan ga je breien en steeds meten op de pop hoever je bent voor de mouwen ga je steken minderen, voor de hals begin je in het midden met een steek minderen en als je weer bij de hals bent aan twee kanten minderen je breit een voor en achterkant apart bij het rug gedeelte hetzelfde doen

In een goede handwerkzaak vind je boekjes met uitleg over de diverse technieken. Ook zullen ze er waarschijnlijk wel iets hebben over het breien van poppenkleertjes.

http://www.breiweb.nl/contents/nl/d124.html http://www.breikraam.nl/index.php?pid=62 http://www.jessica-tromp.nl/ http://patronen.startbewijs.nl/ Allemaal sites met patronen. Misschien is er iets bij. Of misschien krijg je er een idee door. Een truitje, bijvoorbeeld, kun je best verlengen tot een jurkje.

Ik kon zelf alleen maar recht en averecht breien en snapte werkelijk niets van afkanten en afhechten. Via deze site ben ik veel wijzer geworden: http://www.breienmetplezier.nl/beginners.htm Daar geven ze ook deze link naar een verzameling Youtube-filmpjes: http://www.youtube.com/results?search_query=leer+breien+phildar&aq=f Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100