wij hebben een hond 5 jaar die normaal buiten nogal fel is op katten wij willen graag een kitten willen maar zou onze hond er wel aan kunnen wennen???

Weet jij het antwoord?

/2500

wennen..misschien dat wel maar acepteren.. niet vergeten dat je hond 5 jaar alle aandacht heeft ontvangen en dat hij de kat als een totale indringer gaat zien.. en het gaat om een kitten..zou erg zijn als je hond het weerloze beestje gaat aanvallen

denk het niet, als het nu al zo is dan denk ik niet dat ie het zal accepteren, niet doen dus...

Zolang jij de kitten op een goede manier introduceert in de roedel, is dat goed te doen.

Dat kan prima! Onze hond rent ook altijd achter katten aan als hij buiten is. (Hij doet ze verder niks, gewoon opjagen). Maar in huis laat hij ze met rust, want dat is eigen. Wel langzaam laten wennen. De kitten eerst met mandje afgesloten in de kamer zetten. De hond naast je laten zitten en heel erg duidelijk maken dat hij rustig moet blijven zitten. Hij mag er aan snuffelen en weer gaan zitten. Vervolgens zet je het luikje van de kattenmand open en hou je de hond in de gaten. Bij iedere beweging die hij maakt roep je hem tot de orde. Tot hij door heeft dat hij pas iets mag doen als jij het zegt.

Gewoon rustig aan elkaar laten wennen en niet teveel mee bemoeien. Onze hond (nu 11 jaar en 6 jaar geen katten in huis gewend) en nu in een nieuwe relatie wel. Onlangs 1 van de poesen een nestje gehad en de hond ziet ze bijna als haar eigen puppies. Buiten jaagt ze nog alle poesen op (ook onze eigen maar als ze ziet dat het (haar) eigen poesen zijn stopt ze abrupt.

ik denk dat de vraag niet met eensimpel ja of nee te beantwoorden valt het wel of niet kunnen hangt voor een groot gedeelte af van de band die met je hond hebt wn walk ras het is en hoe je de kat introduceert in principe denk ik dat je een hond alles kan leren maar of je dat moet willen is soms belangrijker als het lekker loopt moet je soms niet meer willen probeer ik daarmee te zeggen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100