Weet iemand de vervoeging van worden?

Ik denk al jaren dat het is: ik word, jij word, hij wordt Maar nu brengen mijn vrienden me aan het twijfelen. Zij beweren dat het is: je wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vrienden hebben gelijk. Truukje: gebruik het werkwoord 'lopen' om te kijken of er een T achter moet. Je zegt toch ook: 'je loopT' en niet 'je loop'? Als 'je' in een vraagzin gebruikt wordt, valt de 'T' weg. Dus: Word je? Want: Loop je? Toegevoegd na 1 minuut: En om het compleet te maken: NIET: Word je vriend? Want ook niet: Loop je vriend?

Je vrienden hebben gelijk. je of jij valt ook onder de regel stam + t.

Het is: Je wordt En: Word je?

Wat stippel inderdaad al zegt, zodra je twijfelt, kun je het beste 'lopen' als ezelsbruggetje gebruiken. Dus: ik loop (ik word) jij loopt (jij wordt) enz.. Verder is het belangrijk om te weten dat 'ik' nooit een t krijgt (tenzij de stam een t heeft) Voor een uitgebreide uitleg, zie de bron (ook verleden tijd en voltooid deelwoord, wat af en toe lastig kan zijn)

Bronnen:
http://www.tuxx.nl/spelling/werkwoorden/

"IK" er voor en "JE" er achter is stam (zonder toegevoegde "T").

Bij 'ik' heb je altijd de stam en wanneer 'je'achter het werkwoord staat en je kunt je in jij veranderen. Je broer is bijv. niet te veranderen in jij omdat het eigenlijk jouw is, het is dus dan een bezittelijk voornaamwoord. Zo is het goed; Ik word, Je (jij) wordt, Hij (zij, het) wordt, Word je (jij), Wordt je broer.

ja het is je wordt het klinkt wel hetzelfde maar je moet wel op de spelling letten net als mensen boven mij al aangeven met het woordje ik loop je loopt zelfde is met wordt

Het is alleen "Je word" in zinnen als "Als je Word gebruikt en je gebruikt daarbij de spellingscontrole dan zal er niet aangegeven dat je word fout is." Toegevoegd na 58 seconden: Het is alleen "Je word" in zinnen als "Als je Word gebruikt en je gebruikt daarbij de spellingscontrole dan zal er niet aangegeven worden dat je word fout is."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100