Kan je vanuit de hemel ook nog naar de hel?

Stel, ik heb hier op aarde als heel vroom gelovige geleefd. Ik heb netjes elke dag gebeden. Heb aan alle regels van de godsdienst gehouden. Regelmatig naar de kerk/moskee/tempel netjes aan de feestdagen gehouden. Kortom, perfect gelovige. Ik kom aan in de hemel en bedenk me, ik wil nu wel lekker los gaan. Dus ik ga feesten, zuipen en wordt een ontzettende asociale klootzak. God kan de spreekwoordelijke kont kussen en de rest van de wereld eigenlijk ook. Kortom een slechte gelovige. Kan ik dan alsnog naar de hel gaan of is er een soort gevangenis/heropvoedingskamp in de hemel. Voor de duidelijkheid; Dit verhaal is slechts een voorbeeld en is derhalve puur fictie, mochten er enige gelijkenissen voorkomen met andere verhalen berust dit puur op toeval.

Weet jij het antwoord?

/2500

De hemel is vrijheid, vrijheid om te kiezen al dat je wil, dus ook de hel... Waarom denk je dat zoveel mensen er zo ongelukkig uitzien, die wachten niet tot ze in de Hemel zijn, nee die beginnen nu al met de hel... dus: Myth confirmed...

Wie zegt dat er een hel of hemel bestaat?

In de hemel hoef je nergens meer voor te zorgen en dat is de dood in de pot. Levenslustige zielen mogen dan ook assisteren in de hel.

Nog niet , maar ze zijn er mee bezig (een verbinding aan te leggen).

Nee, volgens de christelijke doctrine kan dit niet. Het is of voor eeuwig hemel, of voor eeuwig hel. Onherroepelijk. In dit opzicht is de gelijkenis die Jezus sprak over de rijke man en Lazarus wellicht interessant, Lukas 16: 19-31 [bron 1]. De rijke man, die na zijn dood in de hel komt, krijgt van Abraham het volgende antwoord op zijn vraag of Lazarus hem een druppel water kan geven, en sta me toe dat ik dit citeer (vers 26): "En boven dit alles, tussen ons [hemel] en ulieden [hel] is een grote klove gevestigd, zodat degenen, die van hier tot u willen overgaan, niet zouden kunnen, noch ook die daar zijn, van daar tot ons overkomen." Overgang van hemel naar hel of vice versa is dus onmogelijk.

Zowel boven als beneden staan liften klaar voor het geval iemand de uitgang vindt.

Als je de spreekwoordelijke kont tegen de krib gooit, doe je dit omdat het je in de hemel 'te saai' is. Als de hemel je immers voldoening geeft, zal je er niet naar kraaien. En als je het je 'te saai' is in de hemel en je moet er voor eeuwig blijven, dan is het automatisch hel voor jou.

Nee, volgens mij is dit onmogelijk. Je komt niet in de hemel doordat je zo netjes naar de kerk bent geweest en veel hebt gebeden. Maar je komt in de hemel als je ook echt van God houdt. En uit genade mag je dan bij Hem wonen. Wanneer je echt van Hem houdt, zou je je in de Hemel dan ineens heel anders gaan gedragen? Ik denk het niet. Waarom zou je dan als je in de Hemel volmaakt gelukkig bent naar de Hel willen?

Nee. Je denkt in de hemel niet aan je zelf maar alleen aan God.

De hemel bestaat uit wat je zelf denkt dat hij is. Dus als jij denkt dat het hemels is om te feesten, zuipen etc, dan is dat JOUW hemel, dan mag het daar gewoon:) Overigens bestaat de hemel zolang je bestaat en je er in gelooft. Daarna niet meer:)

"Ik kom aan in de hemel en bedenk me, ik wil nu wel lekker los gaan. Dus ik ga feesten, zuipen..." Je doet niets anders dan de hemel vergelijken met het aardse, want dit is wat je kent. Denk je nu werkelijk dat je in de hemel jezelf strontlazerus kunt zuipen en 'met de engelen kunt gaan party'en?' LOL Lekker losgaan doe je hier en nu, in de hemel ga je ook 'los' maar vergelijk dit ajb niet met het aardse bestaan ^^

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100