Weet iemand iets voor een verstopte neus? Alleen geen neusspray..

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed zoeken !!! (HaHa)

Een halve ui naast je bed zetten wanneer je gaat slapen.

Ik weet even niet hoe het heet, maar er bestaan kleine flesjes met een sterk mintaroma (volgens mij van dokter a vogel, kan dat?) Daarvan moet je een paar druppeltjes in heet gekookt water doen en dan ga je erboven hangen met een handdoek over je hoofd; stomen maar! Het werkt heerlijk, alleen kijk uit dat je niet je kin verbrand aan de hete randen van de pan. Gooi anders het water in een plastic afwasbak.

Dampo. Is een soort pasta. Ook net als hierboven theelepeltje in een afwasteiltje en er boven hangen met een handdoek over je hoofd en teil en goed inademen, als het kan door je neus. Toegevoegd na 1 minuut: Iets onaangenamere oplossing die ik eens van een oud-profsschaatser heb gehoord is zout water opsnuiven.

Fysiologische zoutoplossing in capsules. Je kunt ook een theelepeltje zout oplossen in warm water en dat in je neus druppelen. Zorg wel dat de oplossing niet te heet is. Kan geen kwaad, wordt ook voor baby's gebruikt.

Vaporub. Je smeert 't voor je gaat slapen op je borst en keel. Bij mij loopt 's ochtends m'n neus dan weer lekker door. Je kunt 't overdag ook wel gebruiken, maar 't heeft een behoorlijke eucalyptusgeur.

Inderdaad zout helpt goed,een beetje warm zoutwater in je handpalm en dat opsnuiven in het begin is het ff smerig omdat als je neus opengaat het zoute water in je keel komt,bij mij helpt het altijd goed.

Een zoutoplossing voorzichtig in je neus opzuigen. Of nog simpeler een neusdruppelaar gebruiken.

Toco tolin, algemeen verkrijgbaar bij drogist, is een klein flesje waarvan je enkele druppels op je zakdoek of of kussen doet als je gaat slapen, hier heb ik al vaak goede ervaringen mee gehad Toegevoegd na 53 seconden: TOCO THOLIN heet het trouwens

Bak heet water, kamille erin, goed roeren en er een poosje met je snotneus boven gaan hangen met een doek over je hoofd.

Een halve ui doormidden snijden die vullen met honing... Half uur laten intrekken daarna elk uur 1 theelepeltje op eten... Goed voor de griep, verkoudheid, keelpijn noem maar op! Succes ik hoop dat je er wat aan hebt!

Een lauwe zoutoplossing helpt wel voor een acuut geval....maar ik heb geleerd dat op langere tijd de slijmvliezen gaan uitdrogen.....en dan sta je even ver. Ook (het klinkt wat vies) ammoniak opsnuiven helpt alles open zetten (kijk maar eens naar de gewichtheffers ...die gebruiken het allemaal) Wanneer de oorzaak eerder allergie is dan verkoudheid helpt een antihistamine (maar niet direct) Wat mij nog het meeste helpt is Acetylcysteine , een vrij verkrijgbaar (in België) product om hardnekkide slijmen op te lossen in bruistablet vorm.

Zo'n Vicks-stick..

Als je het kan vinden : een mierikswortel. Handdoek over je hoofd leggen en eronder de mierikswortel afschrappen met een mesje. Je neus en ogen beginnen te tranen en te lopen als gek. Het is zo krachtig dat je denkt dat je het niet overleeft. Maar je bent er wel in één keer vanaf.

Kijk bij de bron, er staan paar zelfmedicaties er voor. Suc6!

Bronnen:
http://nl.wikihow.com/van-een-verstopte-ne...

gewoon stomen geen middelen toevoegen dan kun je het langst volhouden boven de stoom warme douche met veel stoom kan ook

Het middel VOOR een verstopte neus... Even alle kinderen op de kleuterschool met een loopneus een dikke zoen geven en je hebt gegarandeerd binnen een paar dagen een verstopte neus.

een bak met gekookt water. fiks erin en een tijdje boven hangen met een doek over je hoofd

wat wil je ermee 1 watjes erin stoppen 2 even hard rennen loopt je neus leeg 3 sterke kauwgom werkt bij mij soms weet niet welke

zak doek en stomen. scherpe pepermunt eten enz

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100