Ik moet over een stuk grasland van de gemeente om bij de openbare weg te komen. Ik wil hier een paadje maken. Mag de gemeente dit weigeren?

ik woon in een woonark die is gelegen aan een stuk grond van de gemeente. De bestemming van dit stuk grond is openbare speelweide. Om bij de openbare weg te komen moet ik dit stuk grasland altijd oversteken. In de winter is dit echter niet prettig omdat het dan zo nat wordt dat het één grote modderbende is. Nu wil ik graag een looppad aanleggen. Mijn overburen, die ook in een woonark wonen aan ditzelfde stuk grond, hebben namelijk wél een verhard pad naar de straat. (die ligt er al 43 jaar!) Dit pad loopt echter langs de kant van het perceel, mijn pad zou dwars over komen te lopen.
Mijn vraag is nu: moet de gemeente dit toestaan dat ik een pad aanleg, of moet er dan eerst een erfdienstbaarheid (recht van overpad) vastgelegd worden? En kan de gemeente dit weigeren? (Ik weet dat je pas in 2012 recht op overpad kan bekrijgen door verjaring, volgens het nieuwe wetboek).
Als de gemeente blijft weigeren is dan de gang naar de rechter noodzakelijk? En hoe achten jullie mijn kansen?

Weet jij het antwoord?

/2500

de gemeente mag nee zeggen maar grootte kans dat het wel mag dus vraag het ze maar een keer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100