Hoe maak je zelf veilige rattenspeeltjes?

Hoe maak je zelf veilige rattenspeeltjes die betaalbaar zijn (ze worden immers toch gesloopt door de ratten)....Welk materiaal kan je het beste gebruiken als je dit zelf maken wilt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou mooi beukenhout gebruiken, te verkrijgen bij de betere houthandel. Dit splintert minder dan bv vuren, blijft langer mooi en is natuurlijk, en niet giftig. Verder is het makkelijk te bewerken.

Oude rolletjes van wc papier en keukenpapier. Daar kunnen ze mooi doorheen lopen, en als ze die kapotknagen maken ze er nestmateriaal van. Makkelijker kan niet :D

Geef ze een oud washandje of zomaar een lapje, daar kunnen ze heel lang zoet mee zijn om er een nestje van te maken.

Ratten zijn echt dol op hangmatten! Je kan speciale fretten-hangmatten kopen in de winkel, maar je kan ze evengoed zelf maken... laat je fantasie maar eens werken! Hier zie je enkele voorbeelden! Hoe knutsel je snel een goedkope hangmat ineen? Je neemt een vod: een afwasdoekje, zeemvel, oude handdoek... maakt niet uit... en je naait er aan de zijkant lusjes aan (of je maakt 'lusjes' van ijzerdraad) en voila! In de kooi hangen met ijzerdraad of paperclips (pas op dat ze zich niet kunnen bezeren!).

Bronnen:
http://www.bloggen.be/allesoverratten/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100