Ik wil het overpad dat mijn buren gebruiken (is niet vastgelegd) dwars over mijn erf (geen aanduidend pad) opheffen.

Ik heb reeds uitgezocht dat zij zich niet kunnen beroepen op verjaring (door nieuw wetboek zou dat pas in 2012 kunnen), en dat het niet vastgelegd is.
Nu hebben mijn buren een alternatieve route, namelijk over het gemeentelijke stuk grasland waaraan ook hun woonark is aangemeerd (is officieel, hebben water en licht en zijn aangesloten op het riool). Er loopt een geplaveid pad van nog 2 andere woonboten naar de officiele uitgang van dit grasland. De woonark van mijn buren is hier echter ca 60 meter van verwijderd. Zij moeten dus eerst een stukje over het gras. Deze route naar de openbare weg, over gemeentegrond is echter wel korter dan de route over mijn erf.
Als er een rechtzaak van komt, kan het dan tegen mij gebruikt worden dat er geen (geplaveid) pad is naar de officiele uitgang van het grasland? Of zal de rechter in dit geval de gemeente verplichten om overpad te verlenen?
Mijn eigendom staat ook te koop, en er zal een aanzienlijke waardevermindering zijn als buren recht van overpad hebben over mijn erf. De route die ze lopen is namelijk dwars over mijn erf, langs mijn voordeur en mijn tuin, dus maakt zeer veel inbreuk op mijn privacy! Een andere route over mijn erf is niet mogelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100