Waarom groeit er bij een man een snor en baard en bij vrouwen niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat komt door de mannelijke hormonen. bij vrouwen in de overgang en daarna, veranderd de hormoonspiegel, en ook zij dreigen dan snor- en baardharen te krijgen.

dat is gewoon zo bepaald door de natuur een vrouw krijgt borsten en een man niet er zijn trouwens wel vrouwen die een beetje haar op en onder de mond krijgen maar die gaan daarvoor naar de schoonheidsspecialist hetzelfde geldt voor mannen er zijn er die vrij grote borsten hebben

Dat komt door het mannelijk hormoon testosteron, waar vrouwen gelukkig niet zoveel van hebben.

Vrouwen hebben ook lichte snor en baardgroei, de zon bleekt dat en soms worden ze verwijderd. Dat komt inderdaad mede door testosteron die vrouwen in de bijnierschors maken. Bij vrouwen in het mediterrane gebied zie je dit wat sterker omdat de haartjes donkerder zijn. Dus bij de vrouw groeit het ook maar heel langzaam en een heel klein beetje. Na de overgang kan het wat heftiger gaan en krijgt oma soms een zichtbaarder snorretje en een baardje, Voor mensen die zich er aan storen is er veel aan te doen. Dat mannen borten krijgen komt veel voor, die stoere borstpattij van spieren, bevatten niet zelden rudimentaire borstklieren. Ik hoop niet dat ik nu tegen het zere been schop..........

Een vrouw heeft meer haren dan een man . Maar bij de mannen groeien de haren gewoon door dat komt door de hormonen van de man En bij de meeste vrouwen zin die haartjes bijna onzichtbaar . Alleen als je goed kijkt zijn de haartjes wel zichtbaar .

Dat zit hem allemaal in de hormonen, net als dat vrouwen niet kaal worden zoals mannen. Bij dieren zijn er ook dat soort verschillen, denk alleen al aan de staart van een mannelijke pauw.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_dimorphism

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100