Vinden jullie ook dat bepaalde vragen niet op deze site thuishoren?

Zoals: wat is je lievelings... (vul maar in). Niemand heeft wat aan deze vraag en antwoorden, en het 'beste' antwoord is dat van degene die dezelfde smaak heeft als de vragensteller.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik wil me hier bij aansluiten. Dat zijn geen goede vragen. Helaas staat in de richtlijnen voor moderators: "Voorbeelden van vragen die niet verwijderd dienen te worden: * "Wat vind jij de mooiste naam voor een meisje?" Nou, het mag volgens de richtlijnen dus wel. Die mogen ze wat mij betreft wel veranderen.

Helemaal met je eens. Dat zijn makkelijk te beantwoorden vragen en hup, weer een puntje erbij. Maar echt 'goeie vragen' zijn het niet. Van mij mogen dit soort vragen verwijderd worden.

Ja mee eens. Maar waar trek je de grens? Toegevoegd op 30-04-2009 17:03:23 Wat vinden jullie hiervan: Waarom dragen mieren in de winter niet vaker bodywarmers?

Vind ik eigenlijk ook. Voor mij is het +1 vanwege het antwoorden (rood), maar het slaat natuurlijk nergens op. Behalve als diegene het gaat gebruiken voor een onderzoek, maar dan moet hij/zij dat er wel bij vermelden. Toegevoegd op 30-04-2009 17:04:08 EDIT: het antwoorden moet natuurlijk het antwoord zijn.

Ik constateer dat dergelijke vragen beantwoord worden en door een aantal mensen ongetwijfeld voor een puntje, maar volgens mij sluit het bij veel anderen ook aan op een behoefte. Ik denk dat veel mensen hier ook wat gezelligheid vinden, als je hier alleen voor punten zit stoort het je, maar mij niet in ieder geval.

@vragensteller, maar op basis van wat ga jij dan nu het beste antwoord kiezen? want je vraagt nu naar meningen, dus in welk opzicht is jou vraag beter dan "wat is je lievelings ...."

Bronnen:
http://www.collegenet.nl/index_mainframe.p...

Dat hangt er van af waarom je zoiets vraagt. Ik vind het niet nodig te weten wat iemands lievelings kleur/liedje/gerecht is. Maar als je een bepaalde reden hebt, waarom je lievelingskleur geel is en welke gedachte daarachter zit dat is wel interessant om te weten. Dus dat soort vragen alleen stellen als je ook een doel daarmee hebt.

Mee eens. 75% van de vragen hier is totale kul.

Ik ben het er mee eens dat deze vragen doorgaans niet voor iedereen even informatief zijn. Aan de andere kant is het vaak wel een leuke manier om je medegebruikers te leren kennen. De vraag waar de gebruikers woonden vond ik bijvoorbeeld leuk om de spreiding over Nederland te bekijken en ook de vraag welke gebruikers een eigen foto als avatar gebruikt hadden vond ik eigenlijk wel geinig. Je merkt trouwens aan het aantal melige antwoorden direct of een vraag serieus genomen wordt of niet.

jah, net zoals deze vraag! nee, maar serieus, ik ben het er wel mee eens, al krijg ik zelf ook nog wel eens de neiging tot dit soort vragen omdat er toch wel vaak dezelfde mensen rondkijken hier en je toch wilt weten watvoor mensen dat ze zijn.. maar eigenlijk heeft het nog weinig te maken met het doel van de site..

ja of dit soort vragen: http://www.goeievraag.nl/vraag/kleur-mooi.7689

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100