Zijn jullie ook allemaal zo'n betweters?

Persoonlijk heb ik gewoon erg graag gelijk en wil ik andere mensen graag uitleggen waarom dat zo is:) Is dat voor jullie ook de reden om hier rond te hangen of hebben jullie andere motieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is: "Zijn jullie ook allemaal zulke betweters?" of "Zijn jullie ook allemaal van die betweters?" :-P

Ha, dat Krullenkoppie; Ja, ik wel hoor. Daarom vind ik dit ook zo'n leuke site.

Ja hoor. Kan er absoluut niet tegen dan anderen gelijk hebben en ik niet en spreek vervolgens minimaal een jaar niet meer met die persoon. In werkelijkheid valt het wel mee, als andere mensen dingen goed onderbouwen, waaruit blijkt dat ik toch raar genoeg ongelijk heb, dan geef ik dat grif toe. Thuis wedden we altijd om repen chocola en / of flessen wijn... dan wordt je opeens wel voorzichtig met dingen al te stellig beweren.

Ja, heel herkenbaar. Als iemand tegen mij zegt: je hebt gelijk, dan antwoord ik standaard met 'Altijd'. Dat zegt al genoeg denk ik... Als een ander gelijk heeft vind ik het zelfs heel moeilijk om dat toe te geven...

Ligt aan de vraag...als het een serieuze vraag is wil ik degene graag helpen, als het een grappig bedoelde vraag is geef ik graag een grappig antwoord. Vandaag is het gewoon erg gezellig....en gisteren heb ik te horen gekregen dat mijn contract in juli afloopt, dus mijn motivatie om op andere manieren bergen te verzetten met dit weer is niet groot. (aflopend contract heeft niets met gv te maken)

Dat is precies de reden waarom wij op goeie vraag zitten.

Ik vind eerder het puntensysteem verslavend. Gelukkig worden merendeels eigen meningen gevraagd en dus kan ik deze wel altijd beantwoorden. Een eigen mening hebben is tenminste nog steeds niet strafbaar. Tevens probeer ik de trivia vragen altijd te beantwoorden met behulp van eigen kennis, als ik deze niet heb bestaat er zoiets als Google. M.a.w. ik vind mijzelf geen betweter ;-)

Over het algemeen geld altijd: Mensen die alles heel zeker weten, weten over het algemeen maar erg weinig, maar wel zeker:) Zekerweters hebben een erg klein wereldje, waarin alles duidelijk is.. Hoe breder je blik, hoe meer je ziet, hoe minder zeker je bent of kunt zijn... het verwonderen is het mooiste:) denk ik...

redenen om te GV'en: -graag gelijk hebben: soms -gehoord willen woorden: ja graag -gewoon gelijk hébben: komt wel eens voor -iets goeds te zeggen hebben: af en toe -iets zeker weten: jahhh -een ander de loef willen afsteken: ook wel Dussss...alles bij elkaar heeft het toch inderdaad wel de schijn van een hoog betweter-gehalte...

Ik voel me helemaal geen betweter. Ik kom hier vooral om wat op te steken. En om af en toe een goed antwoord neer te knallen. En als iemand 't niet met m'n antwoord eens is, dan is dat zijn probleem. Ik zal 'm echt niet proberen van mijn gelijk te overtuigen. Net als de Rijdende Rechter, dit is m'n antwoord en daarmee zul je 't moeten doen. All deals are final.

Voel me helemaal geen betweter. Het vervelende is gewoon dat ik het meestal bij het rechte eind heb en dat daarom mensen me wel als betweter gaan zien. Gelukkig wil ik best toegeven als ik een keer fout zit hoor. Hoop dat dat snel een keer gaat gebeuren ;-)

Ja, behoorlijk. Zeker als ik een flinke discussie heb met iemand dan vind ik het lastig om de ander gelijk te geven. Maar dat is niet mijn motief om hier te zijn. Ik vind het vooal interessant uit welk oogpunt anderen redeneren. Soms lees je wel eens iets en denk je; "zo had ik het nog niet gezien".

Natuurlijk ben ik een betweter, al geef ik soms ook antwoorden om behulpzaam te zijn. Mijn ongelijk geef ik met tegenzin toe als ik moet concluderen dat ik er naast zit.

Alle gv zijn in min of meerder mate nieuwsgierig, leesgierig en lopen soms graag te koop met hun eruditie. Vanitas vanitorum . Ijdelheid? Betweters klinkt zo negatief en dat zouden de 10-punten te snel aandikken.

ja, eigenlijk sla de mijn spijker op mijn kop

Ja inderdaad, dat maakt deze site erg leuk en leerzaam omdat iedereen zijn gelijk wil behalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100