Waarom hebben Amerikaanse huizen zulke hoge huisnummers?

Op TV zag ik een huisnummer in de 6.000, en volgens mij zijn niet alle straten in de VS kilometers lang, hoe kan dit dan toch zo hoog zin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Buiten het feit dat er zeer zeker wel kilometerslange straten zijn (Heb dit voorjaar er nog eens 30 minuten over gedaan een straat uit te lopen naar het centrom toe), moet je er vanuit gaan dat de meeste straten die je in de TV series voorkoment, niet echt bestaan, maar gewoon studio wijken zijn. En dus gewoon fake nummers hebben

Een groot aantal amerikaanse steden is gebouwd met een block structuur. De huisnummers zijn dan bbhh. 1323 Goeie Vraag Avenue, betekent dan huisnummer 23 in blok 13. (dus tussen de 13-de en 14-de zijstraat in. Blikken kunnen heel kort zijn, bijvoorbeeld met 1 kantoor. Dan zou dat worden 1301 en zijn er geen andere nummers beginnende met 13. Kortom, anders dan de teneur van vraag en reacties, is het eigenlijk een hoogst intelligent systeem en een voorbeeld van praktisch inzicht, waardoor Amerika de wereldleiding heeft overgenomen van Europa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100