2 of 4 peetouders voor mijn zoontje?

we laten binnenkort ons zoonyje dopen,
echter kunnen we niet kiezen tussen 2 paar peetouders.
mag hij ook 2 paar ipv 1 paar peetouders hebben?

Toegevoegd na 56 minuten:
even ter toevoeging voor jullie,
als,als wij komen te overlijden staat er een echtpaar toegekend als voogd.dus dat is geregeld via notaris.

het gaat alleen om het plaatje voor de doop dat we al dan niet een beslissing willen/moeten maken of we voor 1 paar of 2 paar peetouders gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het peetouderschap is niet wettelijk. Als je wilt dat de peetouders na jullie eventuele overlijden het ouderschap over nemen,zul je dat per testament vast moeten leggen,natuurlijk vooropgesteld,dat die peetouders er mee instemmen. Dus,dat impliceert dat je rustig 4 peetouders kunt aanwijzen,omdat er geen (wettige /wettelike?) verplichtingen aan vast zitten.

Niet echt. Peet ouders hebben de 'taak' om de kinder op te nemen als jij en je partner sterven. Toegevoegd na 2 minuten: Het doel van peetouders is dus traditioneel dat er iemand is voor de kinderen en dat ze geen strijpunt worden. Als je 2 paar peetouders hebt, dan gaat dat dus fout.

Tja een lastige vraag "officieel" is de regel dat je moet bedenken door wie van de peetouders je de kinderen zou willen laten opvoeden in het geval dat jullie beide zouden komen te overlijden. (dat was vroeger toch een onderdeel van het peetouder zijn) wel een extreme consquentie) Dat zal het er zeker niet makkelijker op maken Misschien moet je ze hen het probleem voorleggen dat ze onderling tot een beslissing kunnen komen Als het jullie om het even is, of om te voorkomen dat ze scheve gezichten trekken. Als je vermoed dat ze er onderling zelf geen groot probleem van zouden maken, maar als je wilt voorkomen dat er later toch scheve gezichten komen. Ik kan me voorstellen dat het ze niet zoveel lijkt uit te maken maar bij het horen van jullie keuze toch raar gaan denken. Je kan wellicht een soort ludieke wedstrijd bedenken ? Bijvoorbeeld wie het eerst bij de kerk is met het juiste aantal voorwerpen via een speurtocht ?? of zoiets ?

Nee. Het is of 1 meter of 1 peter, of 1 peter én 1 meter. Mocht je helemaal niemand vinden, dan kan je kind ook zonder peter of meter worden gedoopt. Twee meters of twee peters is niet toegestaan. Zie de link voor meer informatie. Wat zie jij als taak voor de peetouders? Misschien dat je het ene paar ziet zoals het oorspronkelijk bedoeld is, als diegenen die het kind bijstaan in het geloof (over problemen, levensvragen en het geloof te kunnen praten) en het andere paar als diegenen die je zou willen vragen om voor je kinderen te zorgen als er iets met jullie gebeurt (via notaris). Zeker als er bijvoorbeeld een groot leeftijdsverschil is tussen beide paren kun je dit makkelijk uitleggen. Een stel dat al ouder is kan tenslotte prima bijstaan bij vragen t.a.v. het geloof, maar is weer minder geschikt om de volledige zorg op zich te nemen mocht er iets met jullie gebeuren.

Bronnen:
http://www.isidorusweb.nl/asp/default.asp?...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100