Is grijs een kleur? want dan is 't een behoorlijk kleurige dag..

Weet jij het antwoord?

/2500

Yep, grijs is een kleur. Geen primaire kleur, maar een gemengde. Toegevoegd na 29 seconden: En als je zelf wilt, is het altijd een kleurige dag (in je hoofd)

Ja, grijs is een kleur. Sterker nog, er zijn zeer vele varianten van grijs dus grijs zijn heel veel kleuren, zoals lichtgroen, donkergroen etc

Grijs is een kleur, technische gezien een mengkleur van zeer donkerblauw en wit.

Grijs is een kleur. Je bedoelt de vraag wat cynisch, want wil eigenlijk zeggen: " een grijze dag is een kleurloze, of kleurarme, sombere dag" Grijs is ook in mijn visie niet de kleur die associaties met veelkleurig oproept. Hoe grijzer het is, hoe meer het lijkt of alles ( bomen, huizen, verkeer en zelfs mensen) deze wat trieste kleur lijken over te nemen. Op een heldere, zonnige dag, is veelkleurigheid veel meer van toepassing. Overigens hoeft grijsheid niet perse negatief of saai te worden uitgelegd. Het heeft ook iets rustigs. En hoe zul je werkelijk veelkleurige dagen nog waarderen, als zij niet worden afgewisseld met grauwe dagen.

De primaire kleuren zijn blauw, geel en rood en daarvan zijn alle andere kleuren afgeleid. Zwart en wit zijn tinten en daarvan is grijs afgeleid. Dus, nee, grijs is geen kleur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100