wat doet je mild en kan je zonder leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De milt is een orgaan dat voorkomt bij gewervelde dieren. De milt is onderdeel van het lymfesysteem, maar anders dan lymfeklieren opgenomen in de bloedcirculatie. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. In de milt worden plasmacellen gevormd uit B-lymfocyten en worden rode bloedcellen afgebroken en het daarbij vrijkomende ijzer opgeslagen, maar de milt bevat ook een zeker reservoir aan bloed. Ook draagt de milt bij aan de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. De milt is niet noodzakelijk voor leven en kan operatief verwijderd worden (splenectomie).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Milt

Volgens wikipedia is dit niet noodzakelijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Milt

Dit is nou typisch iets wat zo ontzetten makkelijk zelf op te zoeken is... Google gewoon op milt (ja het is met een t) functie en eventueel wiki en dan heb je alle info die je hebben wilt.. Maar goed, zie onderstaande link daar staat in dat de milt het bloed zuivert (onder andere) en dat je idd gewoon zonder kan leven.

De mild, een vuistgroot orgaan links achter en onder het middenrif, doet dienst als fuik in de bloedbaan. De mild maakt deel uit van het IM en speelt daarnaast, als fabriek en kazerne voor witte bloedcellen, een belangrijke rol bij de samenstelling van het bloed. Ten behoeve van het bloedvatenstelsel kan de mild zo nodig ook rode bloedlichaampjes produceren. Zij filtert en slaat ongewenste metalen (ijzer en kwik) op en verwijdert de resten van rode bloedlichaampjes.

Bronnen:
http://www.stamcel.org/html/immuun.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100