Eerste auto, leasen of kopen?

Ik twijfel of ik m'n eerste auto wil leasen of kopen. Het gaat om een Audi A1 Sportback S-Line. Als ik deze wil kopen moet dat tweedehands omdat het anders te duur wordt. Als ik het wil leasen is alles nieuw. Leaseprijs: €359 per maand (looptijd 48 maanden). Tweedehandsprijs: rond de €17.500

Is er iemand die voor mij de voordelen en nadelen van leasen ten opzichte van tweedehands kopen op een rijtje kan zetten? En mij kan aanbevelen wat het beste is voor iemand met een budget van rond de €15.000 voor de auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn verschillende vormen van leasen, financial lease (waarbij je zelf zaken als onderhoud, belasting en verzekering nog moet regelen) en full operational lease (waarbij dit is inbegrepen). De steeds populairder wordende private lease (meestal compacte auto's uit de categorie Fiat 500 of Volkswagen Up!) zijn meestal full operational, waarbij alleen de kosten voor brandstof nog voor rekening van de leasenemer komen. Uit je vraag wordt mij niet geheel duidelijk over welke leasevorm je het hebt. Voor 15.000 euro is genoeg tweedehands te vinden. De vraag is, wat voor eisen stel je aan een auto? Heb je een gezin of een sportteam of een andere situatie waardoor er regelmatig passagiers mee moeten? Hoeveel kilometer rijd je per jaar? Wat is je maandelijkse budget? Deze informatie is eigenlijk allemaal essentieel voor een gedegen advies. Van een degelijke no-nonsense keuze als een VW Golf tot een iets oudere Audi A4 of een meer flashy BMW Z4- het ligt allemaal ruim binnen je (aanschaf)budget. Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om een aanzienlijk deel van je budget in je zak te houden en een goedkopere auto te nemen als bijvoorbeeld een Polo BlueMotion van een jaar of 5 oud waarmee je iedereen uitlacht als je vertelt dat je 1 op 28 rijdt... Het is maar welke eisen je aan een auto stelt.

Bronnen:
https://www.autoscout24.nl/aanbod/audi-a4-...
https://www.autoscout24.nl/aanbod/bmw-z4-2...
https://www.autoscout24.nl/aanbod/volkswag...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100