Stel; ik rij in een auto 700 km per uur langs iemand die een pistool afvuurt. Kan ik de kogel dan uit de lucht pakken?

Ik heb eens een reclame gezien(renault) waarbij een kogel dezelfde snelheid heeft als een auto. dit is natuurlijk nep. Maar zou dit mogelijk kunnen zijn>?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je dezelfde snelheid als de kogel hebt en snel genoeg reageert moet dit lukken

Dit lukt dan ja, je komt er alleen niet zonder kleerscheuren vanaf, want de kogel is heet en ontploft misschien in je hand.

op zo'n hoge snelheid zou je hand, wanneer je die uit het raam steek om de kogel te pakken (en dan heb ik het nog niet over dat dat ding echt gloeiend heet is) volgens mij tegen de portier slaan op meerdere platsen breken en door de luchtweerstand van al zijn vlees worden ontdaan.

Bronnen:
nee ik heb geen filmpje, jammer he ;P

Ik denk dat je hand niet tegen 700kmpu wind kan.

Natuurlijk , je springt uit de wagen, trek je superman speedo pakje aan, versnel naar net-nie -de geluidssnelheid (zoniet pijn aan de oren) en neem dan rustig de tijd de kogel op te vangen met een netje uit gediamanteerd netgaas. Supercool.

In theorie kan dat, maar in de praktijk zijn er een paar kleine probleempjes. Om te beginnen rijdt je auto vast niet meer rechtuit met 700km/u en de zijraampjes open.

Ik dacht dat een kogel gemiddeld met 900 km/u vliegt. Met 700 km/u zal je dat dus niet gaan redden. Maar ik zou het aan 'Mythbusters' vragen, misschien maken ze er dan een aflevering van (voor ons vermaak). :-)

dit zou idd kunnen maar dan alleen als we in het luchtledige zouden leven zoals bijv in de ruimte, de windweerstand en frichtie die je arm krijgt te voorduren zou ander veel te groot zijn, nadeel is wel dat een kogel in de ruimte ongeveer 23.000km/h zou gaan

Dat kan, maar dan moet de weg wel met een (lichte) paraboolvorm naar beneden gaan - dat doet de kogel ook. En waarschijnlijk heb je wel een paar honderd pogingen nodig. Bij de tiende poging heb je 't al lang opgegeven.