Hoe kan je de drang om te gaan computeren, terwijl je moet leren tegenhouden?

Toegevoegd na 3 minuten:
ik heb trouwens een laptop

Weet jij het antwoord?

/2500

Doe de computer je kamer uit, zet hem b.v. in de berging, in ieder geval uit het zicht, doe hem uit en haal alle stekkers er verder uit zodat het een hele klus wordt om hem weer aan te zetten.

Als beloning mag je na 2 uur leren een half uurtje computeren, dus uit dat ding en leren nu !!!!!! :) Toegevoegd na 4 minuten: Stop de laptop in een kast die je kan afsluiten, slik de sleutelk door, die komt er wel weer uit, maar tot die tijd kan je mooit leren :) Nee, grapje, geef de sleutel aan iemand en zeg hem pas terug te willen na een dag.

Daarvoor heb je wilskracht nodig. Echter, omdat je dat niet kunt kweken, is er helaas geen hulp voor.

ga leren in een ruimte waar geen computer staat Toegevoegd na 58 seconden: het is een kwestie van discipline

Het feit dat je deze vraag aan anderen stelt, zegt eigenlijk al dat er geen oplossing voor is. Voor wie leer je? Voor je ouders of voor je leraren? Of heel misschien wel voor jezelf? Ik denk eigenlijk een van de eerste twee opties. Deed je het voor jezelf, hoefde je namelijk nu deze vraag niet te stellen. Het is onzin om je laptop ver uit het zicht te zetten of zo te ontkoppelen dat het heel lastig wordt hem weer aan te zetten. Het is onzin om ook maar iets te doen waardoor je praktisch gezien niet met je laptop bezig kunt zijn. Als je school en je te behalen cijfers je interesseerden, kon je namelijk met je laptop voor je neus gewoon zitten leren. Dit probleem is een gevolg van, en dus geen oorzaak. Je moet de oorzaak van het probleem aanpakken, door bijvoorbeeld een opleiding te gaan doen die je wél leuk vindt, bijles te nemen in de vakken die je misschien te moeilijk vind, of uit te gaan zoeken wat je later wilt gaan doen om meer motivatie te verkrijgen. Bedenk wát maakt dat je niet wilt gaan leren, en ga dát aanpakken.

Er zijn al goede adviezen gegeven. En inderdaad is het een gemak, zo'n laptop, die kan je makkelijk weg zetten. Hoe staan jouw ouders er tegenover, die kunnen je er toch mee helpen? Uiteindelijk is het een kwestie van zelfdiscipline, dat wil zeggen JIJZELF zult het moeten doen. Lees ook nog eens de antwoorden hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/jongen-15-stimuleren-leren-interseert.25143

Oke, ik ga zelf met een goede oplossing komen: Ga eens een dagje schoonmaken ergens, je gaat gillend naar huis om je huiswerk te maken omdat je geen zin hebt om de rest van je leven een rotbaan te hebben!

Bij mij helpt het om me voor te nemen een dag niet te computeren, die ochtend begin ik dan al met niet de computer aanzetten, en dan lukt het meestal best goed. En dan consequent volhouden, niet even erachter gaan zitten om mail te checken, want dan ben ik verloren en blijf ik computeren. Een timer, danwel in je kamer (horloge, telefoon oid), danwel een programmaatje op je computer kan ook helpen. Bijvoorbeeld eentje die elk uur gaat piepen, of met een berichtje komt, op mijn computer heb ik er eentje die elk uur zegt: 'Hey, er is weer een uur voorbij!' Daardoor ben ik me er veel bewuster van hoeveel tijd ik achter de computer gezeten heb, en dat helpt om te stoppen. Je laptop (als je die niet nodig hebt voor je huiswerk) of je internetkabel aan een huisgenoot geven, kan ook helpen. Dat je het dan helemaal moet gaan terughalen, kan een drempel zijn die net hoog genoeg is om te te verhinderen, zeker als die huisgenoot een beetje gaat tegenstribbelen, m pas wil teruggeven als je een goede reden hebt bijvoorbeeld. Als internet het probleem is, er bestaan programmaatjes, waarbij je kan invullen tot hoe laat je niet op internet wil kunnen, en dat doet dan iets met je verbinding oid, waardoor je er gewoon niet meer op kan. Ook niet als je opnieuw opstart, de verbinding blijft gewoon weg tot de tijd die je ingesteld hebt. (Tenzij je extreem veel van computers weet, dan kan je m misschien wel zelf uitschakelen). Ik weet alleen niet hoe zulke programma's heten en hoe je eraan komt.

Niet. Die drang kun je niet tegenhouden. Alles wat weerstand ontvangt wordt met weerstand beantwoord. ga er daarom gewoon mee om. Zeg: okay, ik ga zo en zo lang computeren, en daarna ga ik leren (of andersom). De drang is eigenlijk afkomstig omdat je geen zin hebt om te leren. Als leren 'iets leuks' was geweest had je het zonder morren (en afleiding manoevres) gewoon gedaan! succes met leren!

Geef hem aan je ouders en of broer tot je uitgeleerd ben

Doe het beeldscherm van je PC uit, doe ik ook het is dan minder afleidend.

Gewoon dicht die klep, EERST leren, en daarna als beloning computeren. Dat noemen we zelfbeheersing, en dat hoort - helaas- bij volwassen worden. Krijg je dat zelf nog helemaal niet voor elkaar en ga je steeds de mist in, dan is er hopelijk nog een ouder in de buurt die je af en toe een schop onder de kont kan geven, en anders moet je het ECHT zelf doen. Doe je dat niet, dan is alle ellende die er uit voortvloeit natuurlijk ook helemaal alleen en exclusief voor jou. Dan leer je het ook, alleen op de pijnlijke manier, en die kan langdurige gevolgen hebben (als je bijvoorbeeld niet voor je opleiding slaagt door je computer-drang). Vroeg ingrijpen is beter, maar dat moet je dan ook wel zelf inzien.

Door in de trein te gaan leren, in de bieb of gewoon ergens waar geen computer aanwezig is.

uitzetten. echt waar, uit ermee. nu.

Ga het combineren.Zoek het onderwerp van je studie op en gebruik het voor je studie.

zet gewoon muziek aan ! dan wordt het al veel leuker

Bronnen:
anoniem

Ik zou er ten eerste achter proberen te komen wat de reden is waarom je de drang hebt te computeren. ALs je achter de reden kan komen is het vaak makkelijker om er wat aan te doen. Een andere tip is een lijstje opstellen van prioriteiten. Ik zou het simpel houden en een top 5 maken. Ik denk dat leren hoger op de prioriteiten lijst zal staan als computeren. Het is de bedoeling dat je zo'n lijst met je verstand maakt en probeert je emotie niet te laten beslissen. Ook niet te land achter elkaar gaan leren. De meeste mensen kunnen zo'n 30 minuten achter elkaar geconcentreerd bezig zijn. Wat je kan doen is een schema opstellen waarin precies staat hoe lang je achter elkaar wil leren. Zet een wekker zodra die gaat is het tijd om even wat anders te gaan doen. Wat ook wel eens wil helpen is als pauze een frisse neus nemen. En als je dan je leren afhebt zit je met een veel beter gevoel achter de computer!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100