Waarom gaat het (bijna) altijd fout als je iets wilt demonstreren?

Je hebt het tot in de treuren getest maar toch gaat het fout tijdens een demonstratie! Hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de schuld van John W. Campbell

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Bedrog

Dit heeft te maken met de zenuwen, vaak tijdsdruk en het goed willen presteren. Geen goede combinatie.

Ik vind het altijd wel humor hebben als er een kleinigheidje bij een demonstratie fout gaat... Maar het zal ongetwijfelt wat te maken hebben met de zenuwe en tijdsdruk, waarin je moet demonstreren... En als het fout gaat probeer dan zelf een leuk commentaar te geven. "Dat doet ie anders nooit.". Of zoiets. Dit verkomt vaak dat je echt af gaat...

Omdat je vaak op het moment zelf onder grotere druk staat als tijdens de ' test' periode

Door je zenuwen en de spanning; je wilt het goed doen en tegelijk kijken al die mensen naar je en tja dan gaat het wel eens fout. Ik heb er ook last van!

Het is mogelijk dat de onzekerheid toeslaat op zulke momenten. Demonstreer je iets en je doet het al jaren, dan is het een dominante respons en presteer je beter als je een publiek hebt. Doe je het voor de eerste keer, of nog niet zolang, dan is het nog niet dominant en presteer je meestal slechter wanneer er publiek aanwezig is. Dit komt uit de sportpsychologie, maar vond het wel toe te passen op jou vraag.

Dat komt omdat alleen hippies demonstreren en die kunnen niets organiseren.

De wet van Murpy misschien?

Extra druk. Hoe harder je iets goed wil laten doen hoe eerder je door de stress fouten gaat maken. Een vorm van faalangst dus. Wetten van Murphy win ik ook een goede uitleg: 1. De eerste wet van Murphy stelt dat als er bij een experiment iets fout kán gaan, het ook daadwerkelijk fout gaat. 2. De tweede wet van Murphy stelt dat de fout altijd op het meest onaangename moment gebeurt. 3. De derde wet van Murphy stelt dat Murphy een grote optimist was. 4. De vierde wet van Murphy stelt dat hoe groter het wonder is, hoe minder mensen kijken

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Murphy

Met het demonstreren willen mensen indruk maken (zo van: kijk wat ik wel al kan en jij nog niet). Helaas beheerst de persoon die het demonstreert het ook nog niet zo goed, hij overschat zichzelf in dat opzicht en daardoor gaat het vaak mis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100