Waarom komt men er niet eerlijk uit als men vraagt wat verdien jij per maand ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is voor Nederlanders traditioneel gezien uit den boze over materie en geld te praten of op te scheppen. In Amerika is dit veel gewoner.

Men wil niet onder doen voor de ander.

Dat lijkt me een suggestieve vraag. Want hoe weet je dat het antwoord wat je krijgt, niet eerlijk is? Verder is je inkomen iets heel persoonlijks. Waarom zou je daarover iemand inlichten? Antwoord: Je wilt niemand jaloers maken, en je wilt jezelf ook niet hoeven te schamen, indien blijkt dat een ander in dezelfde functie meer verdiend dan jij...

Omdat de meeste mensen hier problemen mee hebben om hier over te durven praten en ze dit gewoon erg prive vinden.

Omdat dat in Nederland zo ongeveer het grootst mogelijke taboe is. Mensen schamen zich blijkbaar voor het feit dat ze eigenlijk vinden dat ze te veel OF te weinig krijgen. Jammer, want door dit taboe is de loonstructuur vrij ondoorzichtig, en verdienen inderdaad veel mensen minder dan ze feitelijk zouden kunnen, of meer dan ze feitelijk zouden mogen. Naast het uurloon echter, hebben we ook nog een heleboel mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden die een vertekent beeld zouden kunnen geven. Mij mogen mensen het best vragen hoor ; ik verdien gemiddeld tussen de 10 en 20 euro per maand.

Omdat ik me er voor schaam dat het zo weinig is en ik daardoor in een bepaald hokje geplaatst wordt waar ik niet graag in zit. Omdat het zo schandalig veel is, dat ik me er voor schaam dat ik er zo weinig voor hoef te doen, terwijl anderen er veel harder voor moeten werken voor veel minder geld en ik om die reden in een bepaald hokje geplaats wordt waar ik niet graag in zit.

Een conversatie is altijd gebaat bij een zekere mate van gelijkheid; het bekend maken van ongelijke beloningen kan een prettige conversatie dan nadelig beïnvloeden. Er kunnen ook andere motieven een rol spelen en zeker is de ene cultuur de andere niet.

Ik vind gewoon dat dat een ander niks aan gaat. Waarom moet een ander zich perse met mijn zaken bemoeien? Mijn salaris is iets dat ik op de een of andere manier zelf bij elkaar verdien en dat zijn dus mijn zaken. Ik snap uberhaupt niet dat een ander altijd maar wil weten wat een ander verdiend.

Om de doodeenvoudige reden dat het een ander niets aangaat. Net zomin als je een ander gaat vertellen hoe vaak je seks hebt per maand, of hoe vaak jij ruzie maakt met je partner, of wat voor soort ondergoed je draagt. Dingen die je privé wilt houden zijn gewoon voor jezelf en voor diegene met wie jij het zelf wenst te delen.

Het is een cultuurkwestie. In Nederland praat je niet over je geld en ook niet op welke politieke partij je stemt. In landen aan de middellandse zee b.v. is het heel normaal om te vertellen wat je verdient. Daar wordt je trouwens het hemd van het lijf gevraagd, of ze je kennen of niet. Kan ook heel vervelend zijn hoor. Zo heeft iedere cultuur zijn eigenaardigheden ;-)

Of je verdient niet genoeg of je verdient meer dan genoeg. In beide gevallen kan men zich schamen.

Ha, die Pinkeltje; Ten eerste omdat bijna niemand die vraag rechtstreeks aan een ander durft te stellen, ten tweede omdat men aan de hand van het antwoord meent allerlei conclusies over die persoon te kunnen trekken. Uiteindelijk blijft het een oninteressante discussie over cijfertjes zolang je de persoon zijn achtergronden niet kent.

In Nederland is het een taboe om te praten over je inkomen. Niemand doet het en dus doet iedereen daar aan mee. In andere landen is het vaak wel een geaccepteerd gespreksonderwerp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100