Waarom is het altijd zo moeilijk om van een rol plastic folie iets af te snijden? Is er geen betere oplossing voor?

Ik vind het een enorm gehannes. Het plastic schiet altijd zo snel terug in de rol waardoor je weer moet gaan zoeken naar het beginpunt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt van die handige muurhouders van Leifheit waar je de rol indoet en waar een mesje in zit. Heb je dat niet dan gewoon de rol plat leggen op snijplank, 1 hand op losse gedeelte en met een mes of schaar 1 keer langsritsen (je maakt een kartelrandje zeg maar). Dan 1 hand op rol met vinger ertussen en met de andere kant eraf trekken. 1 hoekje van het folie aan de rol omvouwen..... volgende keer weer makkelijk te pakken.

Ik gebruik geen houder of iets dergelijks. Ik span het folie gewoon over het bord, schaal of pan en dan knip ik het met een schaar. Wel een beetje straktrekken, dan werkt het prima.

Ik zag eens op tv dat het veel makkelijker afscheurt als je de rol verticaal houdt en dan vanaf bovenaan afscheuren. Vraag me niet hoe het werkt, maar sinds ik het op die manier doe ben ik van het gehannes af dat ik na het afscheuren een onbruikbaar bolletje plastic overhoudt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100