1x een ongeluk veroorzaken door oorzaak drank rijbewijs inleveren of niet (heb je hem nodig voor je zaak dan heb je peg )?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Persoonlijk vind ik van wel. Een auto is geen speelgoedje maar en levensgevaarlijk vervoermiddel, waarmee je wel een beetje volwassen want verantwoordelijk moet kunnen omgaan. Eén keer met drank op rijden is al een tegenbewijs van die volwassenheid, een keer met drank op een ongeluk veroorzaakt hebben (vast niet na je allereerste biertje en ook niet na één) maakt het sommetje wel heel makkelijk ; lever maar in en probeer het over een paar jaar nog maar een keer. Wat mij betreft inclusief lessen, theorie en examen. Alcohol en verkeer zijn bijzonder eenvoudig te scheiden, en gaan dus nooit per ongeluk maar altijd welbewust samen. Wie die verantwoordelijkheid niet aan kan, hoort gewoon niet thuis achter het stuur. Toegevoegd na 26 seconden: Als je rijdt, dan drink je niet, en als je drinkt, dan rij je niet. Niks ingewikkelds aan. Toegevoegd na 6 minuten: En als je hem voor je werk nodig hebt, moet je natuurlijk helemaal niet zulke domme dingen doen. Dan leg je niet alleen andermans, maar nota bene zelfs je eigen leven in de waagschaal ! Dat zou toch jammer zijn.....

Mee eens,als je drinkt en achter het stuur kruipt,moet je weten waar je verantwoordelijkheden liggen,alcohol en verkeer gaan niet samen. en jij of je kinderen zullen er op dat moment maar lopen,als je aangereden wordt.

als je t aan mij vraagt,hou je lekker je rijbewijs,maar ga je wel een paar dagen op cursus die jou duidelijk maken wat alcohol in t verkeer kan doen.maar persoonlijk baal ik wel dat er zoveel mensen t hebben verprutst voor de mensen die met een borrel of 4 net zo normaal kan rijden als zonder..

Als je dingen doet waardoor je je rijbewijs kan verliezen, terwijl je dat rijbewijs nodig hebt voor je zaak, heb je geen pech. Je bent dan gewoon heel erg dom, dat is wat anders. En drinken als je nog moet rijden, is wat mij betreft gewoon misdadig. Je kruipt dan achter het stuur van een potentiële moordmachine terwijl je weet dat je het risico dat je een ongeluk veroorzaakt flink hebt verhoogt. Als je dan ook daadwerkelijk een ongeluk veroorzaakt, mag je wat mij betreft van geluk spreken als je ergste straf is dat je je rijbewijs kwijtraakt. Als het aan mij lag, mocht je minstens een paar maanden de cel in. Helaas, geen greintje medelijden van mij.

Direct inleveren! En meteen voor een jaar ook! Wedden dat diegene genezen is? En had diegene het rijbewijs nodig voor de zaak, dan was hij extra dom om het risico te nemen!

Prima idee, en als je het nodig hebt voor je werk,zoals ik ook, dan moet je daar van te voren maar goed over nadenken, gewoon inleveren en door de versnipperaar, de ouders,broer,zus enz.van de verongelukte moeten ook de rest van hun leven de gevolgen dragen, dus de beschonken bestuurder ook maar.

Ha, die Pinkeltje; Het is me niet helemaal duidelijk of je nu een mening vraagt of hoe de situatie wettelijk is geregeld. Als iemand met drank op een ongeluk veroorzaakt zal waarschijnlijk en afhankelijk van de ernst ervan het rijbewijs voor een aantal maanden ingenomen worden, meestal in combinatie met een boete en een verplichte deelname aan een verkeersheropvoedingscursus. Het definitief in beslag nemen van het rijbewijs gebeurt volgens mij alleen bij herhaling of bij zeer ernstige ongevallen. Op zich vind ik dat een terechte situatie; als iemand een keer in de fout gaat en de gevolgen zijn beperkt mag die best de kans krijgen om er iets van te leren, vind ik. Bij herhaling of zeer zware gevolgen vind ik zwaardere maatregelen wel op zijn plaats. En iemand die zijn rijbewijs niet kan missen voor werk of wat dan ook heeft niet 'gewoon pech gehad', die moet net als iedere ander verantwoordelijk zijn voor zijn eiegen daden.

Je weet dat je niet mag rijden met drank achter het stuur. Dat is dus de 1e en gelijk de laatste officiele waarschuwing, niet om te pesten. Nee gewoon omdat hierdoor vele onschuldige slachtoffers vallen en wat denk je van de nabestaanden met dit verdriet en jij gaat verder met je leven vrolijk of niet. Ook heb je de keuze om te drinken of niet als je met de auto bent, dus kan je ook eerst iets regelen, dat iemand anders wil rijden zodat je toch bier kan drinken. Nee dus gewoon inleveren, want je bent je rijbewijs nog niet waard. Toegevoegd na 1 minuut: En heb je nodig voor je werk, dan moet je 2 keer nadenken voordat je gaat drinken.

Ja gelijk inleveren. Jammer dat je hem voor het werk nodig hebt, dat had diegene eerder moeten bedenken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100