wordt je van maiskolven (gemiddeld 2 per dag) eten dik? is het vetmatig. Het betreft hier om een suikermais.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maiskolven zijn erg gezond en niet vet. In 100 gram gekookte maiskolf zit ongeveer 2 gram vet. Of je er ook dik van wordt, hangt er vanaf wat je de rest van de dag eet. Onderstaande (bovenste) link geeft informatie over voedingsproducten. Je kunt vitaminen, vetten, caloriën etc. opzoeken. De onderste link geeft informatie over gezond eten.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Nee hoor is helemaal niet vet, verre van dat... En daar wordt je echt niet dik van... Heel gezond... En suikermaïs wil niet zeggen dat er suiker in zit...

van die twee kolven zal je zeker niet dik worden, als je de rest van de dag matig en gezond eet.

Je wordt nooit dik van alleen 1 iets dat je per dag eet. Je wordt dik van een verkeerd dieet. En je wordt niet dik tussen kerstavond en oud en nieuw... je wordt dik tussen oud en nieuw en kerstavond. Oftewel: kijk niet naar een individueel element in je dieet, kijk naar het totaal en kijk naar de regelmaat erin. Dan gaat het helemaal goed met je.

Met 101 Kcal per 100 gr is suikermais niet bepaald de lijnvriendelijke groente, maar daarom beslist nog geen dikmaker. Vanwege de gemakkelijk absorbeerbare suikers is het een interessante groente. Doordat suikermais veel pro-vitamine A bevat dat verder in geen graansoort voorkomt, is het goed en gezond om te eten.

Elk antwoord is relatief waar. Zo zegt iemand 'makkelijke suikers', en bedoelt waarschijnlijk 'snelle suikers', die zijn juist weer te vermijden voor mensen met ammleg voor diabetis. Als je veel mais eet is het zeker vetmakend, althans als vervanger van groene groente. Als je maiskolven eet i.p.v. gevulde koeken, dan doe je het goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100