Wat zijn blokletters (vraag van abc, 9 jaar)

Het verschil tussen blokletters en "aan elkaar" weten we, maar waar komt de benaming blokletters vandaan? (abc, 9 jaar)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heeft met de geschiedenis van de boekdrukkunst te maken. Toen de boekdrukkunst werd uitgevonden drukte men eerst boeken met de blokdruktechniek. Dat hield in dat een complete pagina werd uitgesneden uit een blok hout. Het drukken duurde erg lang en het blok hout werd weggegooid als de pagina gedrukt was. Als er een fout was gemaakt, moest de complete pagina opnieuw worden uitgesneden. Johannes Gutenberg vond rond 1455 een techniek uit om sneller boeken te drukken Dit deed hij met behulp van letterblokken van losse metalen letters. Die lettes konden in grote hoeveelheden worden gemaakt en konden steeds opnieuw gebruikt worden. Door de letterblokken in vaste regels te plaatsen kon een hele bladzijde tegelijk afdrukken. Men ging ook schoolboeken met deze letterblokken drukken. Hier komt de naam 'blokletters' vandaan. Blokletters zijn dus drukletters.

Bronnen:
http://oud.literatuurgeschiedenis.nl/liter...

Blokletters zijn letters in blokvorm. Ze zijn als het ware allemaal even vierkant... Zie link voor meer uitleg.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blokletter

Omdat blokletters een blokvorm hebben.

BLOKLETTER zijn hoofdletters. Dat zie je ook wel eens bij formulieren van de belastingdienst. Bv s.v.p invullen met blokletters...

Blokletters zijn letters die lijken op gedrukte letters, en die werden vroeger gedrukt met loden blokjes, of wanneer het gaat om grote letters ook wel met houten blokken.

Je "bouwt" woorden van letters die los staan van elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100