Wat voor cadeautje aan buitenlands bezoek?

Als je iemand een cadeautje wilt geven wat wel echt Nederlands is maar niet tot de 'standaard' cadeautjes hoort (stroopwafels/kaas etc.) wat zou je dan geven? Het is iemand die veel in nederland komt en die de Nederlandse cultuur ook goed kent. Ik zat te denken aan chocoladeletters en pepernoten omdat die nu volop te verkrijgen zijn.
Maar mag hij dat meenemen in het vliegtuig? (binnen Europa)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind een chocoladeletter en een zak pepernoten een superleuk idee! Zolang het goed ingepakt is mag je het meenemen. Sterker nog: Hard kans dat je die procucten ook tax free kan vinden. Doe er nog een marspeinen beest bij, en eventueel een zwarte pietpop van chocola ofzo. Dan is het idee duidelijk. Gewoon doen!

Chocoladeletters is gegarandeerd goed, dat komt bij mijn buitenlandse gasten ook altijd heel goed aan. En dat mag gewoon het vliegtuig in, ook in de handbagage, zelfs met pepernoten. Verder kan je nu ook een paar honderd bloembollen voor een lage prijs krijgen, maar die kunnen niet naar elk land worden geexporteerd: dat moet je echt even nakijken.

Wat het ook vaak goed doet is een fles jenever.

Geef hem een dvd van André Rieu. En als je toch pepernoten wilt geven, je mag de koffer vullen tot 20 kg.

Op Schiphol kan je jonge of oude jenever kopen, advocaat, gerookte makreel, maatjes haring, rolmopsen, gerookte paling, hagelslag, muisjes en pindakaas! En ja, je mag chocolade letters meenemen in het vliegtuig.

Waar wij ook al veel "buitenlanders" mee hebben verrast is Krente(n)brood, schijnen ze niet te kennen en vinden toch veel mensen lekker.

Wat dacht je van een chocolade hart met een foto en tekst erop? Kijk maar eens op deze site: http://www.personalgifts.nl/cat/17/chocolade?tb_name=daisycon

Als diegene rookt Neem paap pakjes shag mee. Zal wel blij mee zijn... Toegevoegd na 1 minuut: of ik bedoel geef paar pakjes shag mee.

Voor een ouwe rocker,een cd van normaal.

Drop, ik heb me laten vertellen dat dit in het buitenland nauwelijks verkrijgbaar is??

Ik heb een penvriend in Canada. Toen we al vijf jaar schreven heb ik hem een Nederlands pakket gestuurd. Hij was vooral heel erg enthousiast over de hagelslag en de erwtensoep, misschien dat dat een ideetje is? Maar pepernoten is rond deze tidj van het jaar ook een erg leuk idee.

Als de persoon tuinliefhebber is een paar klompen,om aan de muur te hangen,en een bloemetje erin.

Blikje haagsche hopjes!

kijk eens op www.hollandheritage.tv daar kun je een fantastische dvd over hollandse molens bestellen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100