Waarom wachten steekmuggen altijd tot je bijna slaapt voor ze komen zoemen ?

Ik bedoel maar,als je het licht nog aan hebt verstoppen ze zich.En ze komen ook niet meteen tevoorschijn als het uitgaat,nee hoor,ze wachten tot je bijna slaapt en dan komen ze je wakker houden met hun ge bzzzz.
Jullie weten vast wel wat er gebeurd als je vervolgens het licht weer aanknipt.Juist.........
Wie heeft een verklaring.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zien ze pas... Ze zien infrarood en overdag is je lichaam net zo warm als de omgeving, pas als de omgeving afkoelt worden de lichaamsdelen voor een mug zichtbaar... Als je het licht aanmaakt gebeurt er niets in de ogen van een mug...

Misschien worden ze aangetrokken tot warmte. Als je je lampen uitdoet duurt het even voordat die afgekoeld zijn. Na een uurtje of zo zijn die ijskoud en ben jij de enige warmtebron in de kamer.

Volgens mij komen muggen af op je lichaamsgeur (zweet). Als ik dit vergelijk met de malariamug dan worden zwangere vrouwen eerder gestoken dan vrouwen die dat niet zijn. In dit geval gaat het niet om de geur zweet zoals wij het reuken maar iets dat wellicht alleen waarneembaar is bij muggen of andere dieren. Muggen komen op het licht af in de duisternis en die zie je vaak op of aan een wit plafond/muur/achter een ambilight tv/andere lichtbronnen. Aangezien led nauwelijk warmte afgeeft, maar muggen zich wel in de buurt daarvan aanwezig zijn denk ik niet dat ze echt op warmte afgaan, maar op licht. Wellicht weten ze dat licht gekoppeld is aan menselijk/dierlijk voedsel (lees: bloed). Voor het slapen gaan de kamer goed rondkijken, met name witte achtergronden of in de buurt van de lamp en vergeet niet om een elektrische vliegenmepper bij de hand te hebben.

Omdat ze snikie beesten zijn. Ze zijn heel gemeen.! Je kan ze gewoon aan ze zien?

Ze worden idd aangetrokken door warmte.Maar niet door warmte alleen! Op warme zomernachten als ze weer erg actief zijn,wordt mijn dame bijna lek geprikt,terwijl ik nergens last van heb! Het uit doen van het licht waardoor je dan zelf de enige warmtebron bent heeft er zeker mee te maken. Het is natuurlijk ook zo dat lampen weinig tot geen bloed bezitten!

Alleen de vrouwtjesmuggen steken. Ze hebben bloed nodig om hun eitjes te kunnen leggen. Slapende mensen zijn een gemakkelijke prooi. Muggenbulten en jeuk ontstaan door een beetje ‘speeksel’ dat de mug bij het steken naar binnen ‘spuugt.’ Het menselijk lichaam reageert door antistoffen (histamine) aan te maken. Muggen komen af op zweet en lichaamswarmte. Ook door zoete geurtjes die bijvoorbeeld in parfum en haarlak voorkomen worden ze aangetrokken.

Bronnen:
dier en natuur infonu.nl

WAT ZOU JIJ DOEN ALS JE EEN MUG WAS?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100