In hoeverre mogen leraren zich bemoeien met je priveleven

Als je buiten school blowt, mag een leraar daarover je ouders bellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je binnen de poorten van de school bent en/of je tijdens schooluren blowt dan is de school verantwoordelijk voor je (mits je nog geen 18 jaar bent). De school is dan zelfs verplicht om je ouders hiervan op de hoogte te stellen. Zouden ze dat niet doen, dan verzuimen ze in hun verantwoordelijkheid. Daarnaast overtreedt je de schoolregels en hebben ze het recht om je daarop aan te spreken en/of een straf op te leggen. Blow je buiten schooluren en buiten het terrein van de school, dan verantwoordelijkheid van de school niet van toepassing en hebben ze dus ook niet het recht of de plicht om hier iets mee te doen. Maar, ben je tijdens schooltijden onder invloed van drugs ben je weer wel in overtreding. Plus, als je schoolresultaten onder het blowen lijden, dan mag de docent hier natuurlijk ook contact over opnemen met je ouders.

Bronnen:
Ervaring, zelf mentor/docent Engels.

Als het je schoolprestaties of gedrag op school beinvloed zeker wel. Blow je ook op school? Want dan overtreed je de schoolregels en mogen ze je ouders ook inlichten.

Een leraar mag zonder professionele reden altijd je ouders bellen. Als je dat niet wilt moet je stoppen met blowen of in elk geval niet in de buurt van je leraar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100