Hoeveel toetsen heeft een toetsenbord?

Hoeveel toetsen heeft een normaal Europees toetsenbord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Pffft... dat was ff tellen... die van mij 104 Maar dat wil niets zeggen, je hebt zoveel soorten en maten.

ja volgens mij ook 104 toetsen......

Die van mij ziet er redelijk normaal Europees uit en heeft er 101. Toegevoegd na 22 minuten: Oke... even een hertelling gedaan. Ik was prtscr, scoll lock en pause vergeten. toch 104 dus. :)

Dat was ff tellen... Ik kom op mijn laptop niet verder dan 90 toetsen... Toegevoegd na 1 minuut: Dit is dus inclusief de aan/uit, wif-i en de 2 muis-toetsen van mijn touchpad...

Ik kom op 119, maar heb allesbehalve een normaal toetsenbord: extra toetsen voor mediafuncties. Bovendien is het een Hello Kitty toetsenbord, en alleen om die reden al geen normaal toetsenbord.

mijne heeft 113 toetsen en een europees toetsenbord heeft over het algemeen 105 toetsen

Mijn laptop heeft er maar 85, inclusief de F-toetsen. Maar daarentegen heb ik dan wel weer een Fn-toets die veel toetsen een extra functie geeft, en kan ik numlock een paar letters als numerieke pad gebruiken.

Standaard westerse toetsenborden hebben tegenwoordig meestal 104 of 105 toetsen, maar er zijn er nog steeds in omloop met 101 toetsen. De variatie zit 'm meestal in de Windows-specifieke toetsen (bij wat oudere toetsenborden zaten die er nog niet op), en power en sleep worden nog wel eens als toets toegevoegd. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook nog allerlei multimedia-knoppen bij zitten, voor volume, vooruit/achteruit, play/pause, favorieten etc. Maar die hebben vaak een andere vorm; het zijn echt 'knoppen' en geen 'toetsen'. Ze worden dan ook niet meegeteld als men het over een '105-key international keyboard' heeft.

die van mij 125 maar wat noem jij een normaal toetsenbord ,er zijn zoveel merken en modellen,en kun je ze zelf bij jou toetsenbord niet tellen.

Mijn toetsenbord heet er ook 104

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100