Wat maakt iemand succesvol in wat hij of zij doet?

Waardoor is iemand met talent minder succesvol dan iemand zonder talent. welke factoren spelen daarin een rol? Dit kan toegepast worden in alle gebieden van het leven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door alles wat je doet met passie, gevoel en overgave te doen. Kennis is niet altijd het belangrijkste en enige wat nodig is om succesvol te zijn.

In mijn visie is er maar één factor die tot succes leid en dat is vooral veel geluk...

In wat hem onderscheid van de "meute". Er zijn veel mensen die ontzettend goed zijn in wat ze doen. Neem bijvoorbeeld zingers er zijn duizenden mensen die kunnen zingen als een nachtegaal toch worden de meeste niet beroemd. Waarom? Omdat ze allemaal op elkaar lijken. Je moet iets hebben waardoor jij jezelf afzet tot de menigte. Vakkundigheid speelt daarbij natuurlijk wel een rol maar jezelf kunnen onderscheiden gaat het natuurlijk om. Jezelf kunnen onderscheiden door je vakkundigheid is natuurlijk het beste.

Het gaat erom hoe je je talent weet te gebruiken. Probleem is dat we vaak niet weten wat ons talent is.

Het is mooi meegenomen als je een aangeboren talent hebt maar als je hier niets mee doet zal het nooit iets worden.Talent alleen is niet genoeg,je moet liefde voor je werk hebben en je er volledig in storten.Dat is terug te zien in het resultaat.Iemand zonder talent kan daarintegen wel sucsesvol zijn, door zich te verdiepen in het werk en zich vol overgave in het werk te storten.Het plezier in je werk en voldoening zijn de grootste verdiensten.

Een talent is een gave. Wat je ermee doet is je eigen keus. Dus het draait voornamelijk om doorzettingsvermogen!!

iedereen is wel ergens goed in, dus als je daar je beroep van maakt dan zit je goed.

Je kunt talent hebben, maar je moet het ook kunnen verkopen. Ik heb wel eens een hele goede gitarist gezien, maar een band leggen met het publiek, dat kon hij niet. Ik kreeg zelfs de indruk dat hij publiek en overige bandleden verachtte. Dan kun je spelen wat je wilt, maar je zult er nooit veel mee verdienen. Je kunt een goed technicus zijn, maar als je niet met een werkgever of een opdrachtgever kunt omgaan dan kun je het wel vergeten. Je talent moet dus wel voor je medemens toegankelijk zijn om er van te kunnen profiteren. En verder is alles van belang 10% inspiratie en 90% transpiratie natuurlijk.

Succesvol zijn in wat je doet is het doorzettingsvermogen en de inzet die je erin steekt om dat te bereiken wat je wil bereiken. Er zijn legio mensen die geen bijzonder talent hebben en toch uitermate succesvol zijn in wat ze doen puur op inzet en doorzettingsvermogen hebben ze bereikt wat andere niet bereiken die meer talent of zo je wil mogenlijkheden hebben.Dit omdat ze zich foccussen op dat wat ze doen en ze dit goed willen doen.

Het belangrijkste is voor mijzelf doen wat je leuk vindt. Als je doet wat je leuk vindt, dan komt succes vanzelf. En dat hoeft niet per se in de vorm van veel geld te zijn. Het is de voldoening die je haalt uit wat je doet, wat je echt succesvol maakt. Voorbeeld: je bent vrijwilliger en helpt mensen dag in, dag uit. Je verdient in principe niets, maar door zoveel mensen te helpen, krijg je waardering en daar kan geen salaris tegenop. Als je kijkt naar het begrip "succesvol" en dan enkel toegepast op geld, dan is de rijkste persoon ook het meest succesvol. Maar wat moet je met al dat geld, als het je geen goed gevoel geeft, als je er niet van kunt genieten? Als je het geen waardering geeft? Tevens ga je als rijk iemand naar mijn gevoel steeds meer van de echte wereld afstaan. Hoe groter je succes, hoe eenzamer je je dan voelt. De vraag rijst of je op die manier succesvol wilt zijn. Dat zul je pas weten als het zover is, echter dat is voor (misschien maar gelukkig) de meeste van ons niet weggelegd. In de bron vind je nog veel meer manieren om succesvol te worden. In elke reden zit wel een (stukje) waarheid.

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/jezelf/hoe_word_je...

Enthousiasme in hetgeen je doet. Jezelf verdiepen in de materie en daar gewoon de beste in worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100