Mag een leraar de deur op slot doen als een leerling moet nablijven?

Ik hoorde laatst een verhaal bij mij op school dat een leraar die bekent staat als meisjesgek de deur op slot had gedaan toen zijn leerling ( meisje) moest nablijven? Mag je dit als leraar doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat mag niet. Een leerraar is niet bevoegd een zo geheten beperkende maatregel "vrijheids beperking" op te leggen. Ik adviseer idd ouders of vertrouwenspersoon school op de hoogte te brengen.

Absoluut NIET. Vrijheidsberoving is NIET toegestaan als sanctie. Zoude docent afwezig zijn en er breekt brand uit........ Is de docent wel zelf ook aanwezig dan is er geen enkele reden om de deur op slot te doen. Er zijn JUIST afspraken dat klasdeuren bij aanwezigheid van leerling en/of docent ALTIJD van het slot af moeten zijn. De reden daarvoor is gemakkelijk te bedenken. Alleen bij een misdrijf op school door de leerling gepleegd kan men insluiten totdat de 9direct verwittigde) politie arriveert. Melden bij. -ouders -medezeggenschapraad -directie -onderwijsinspectie. Zeker bij een docent die bekent staat als meidengek. Wes spoedig (=direct) doorpakken en getuigen verzamelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100