Wie heeft er wel eens gehoord van een 'ontplofte egel'?

Mijn collegae zitten hierover te grappen. Maar wat is het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een bomgordel-egel die haar of zijn missie volbracht heeft. Niet om over te lachen overigens.

Haha in. sommige kringen wordt het vrouwelijke geslachtsdeel na een wilde nacht en enige tijd niet geschoren is zo genoemd. Wel geschoren heet zoiets dan een ontplofte zeeanemoon

Haha, die van Poca kende ik nog niet! Ik dacht altijd dat daarmee het vrouwelijk geslachtsdeel wordt genoemd tijdens/na de bevalling. Volgens mij schrijft Daphne Dekkers daarover in één van haar boeken. Dan zegt haar man (Richard Krajicek) tegen d'r als ie tijdens de bevalling tussen d'r benen kijkt: "Jezus Daph, je lijkt daar wel een ontplofte egel!"

Dat is een term van Daphne Deckers uit één van haar mamma-boeken (De geboorde van een moeder), waarin ze haar geslachtsdeel net na de bevalling vergelijkt met een ontplofte egel. Of zij die term zelf bedacht heeft of haar man 'Richard Kraijecek) durf ik zo niet te zeggen, maar dat is de eerste bron waarin deze term genoemd werd. Toegevoegd na 2 minuten: (Sorry, tikfout, geboorTe van een moeder). Het lijkt me trouwens sterk dat de term ineens voor een vrouwelijk geslachtsdeel in andere dan net-natuurlijk-bevallen toestand wordt gebruikt, of je moet echt nog nooit een ontplofte egel gezien hebben. Maar als mensen een woord leuk vinden en het niet vaak genoeg kunnen gebbruiken, vinden ze inderdaad nog wel eens nieuwe toepassingen. Voor een normale vagina vind ik hem echter nogal oneerbiedig.

Bronnen:
http://zwanger.blog.nl/tag/ontplofte-egel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100