Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moeten noten en rozijnen worden geweekt voordat ze in een deeg verwerkt worden, bijv krentenbollen????

None

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
843

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Noten hoeven helemaal niet te worden geweekt. Rozijnen en andere gedroogde vruchten wel. Dat is namelijk omdat die anders vocht uit het deeg gaan "opslurpen", waardoor dat te droog zou worden, en de vruchten naar beneden zakken omdat die dan zwaarder zijn. Terwijl je ze natuurlijk over het hele deeg heen verspreid wilt hebben zitten. Daarom moet je ze eerst laten wellen.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding