Waarom gebeuren in deze economische crisis in Europa geen staatsgrepen?

De overheid heeft laten zien dat ze niet met geld om kunnen gaan, waarom worden in de landen geen staatsgrepen gepleegd om zo echte orde op zaken te stellen. Zet er een paar goede economen neer en het zou beter moeten gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat in (West) Europa net iets te goed om genoeg aanhangers te krijgen om een staatsgreep te ondersteunen. Maar ik ben met je eens dat het op deze wijze doorgaan met wanbeleid en het gegraai door topbestuurders niet door kan blijven gaan. Toegevoegd na 4 minuten: ...Uiteraard zijn er tal van goede economen die het voor minder dan de helft van de huidige salarissen even goed zo niet beter zouden doen. Het is een hardnekkige mythe dat 'goede' topbestuurders ook meteen een mega salaris zouden moeten verdienen. Als het ze niet bevalt vertrekken ze maar. Ze stappen toch even eenvoudig af wanneer ze ter verantwoording worden geroepen? Hoezo, verantwoordelijkheid? Zo kan ik het ook.

Staatsgrepen door bijv millitairen heeft weinig zin. Via Euro en IMF zijn landen gedoemd samen te werken en afhankelijk van leningen. Wel zul je zien dat na verkiezingen andere partijen een regering gaan vormen. Zie Ierland, Griekenland en Portugal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100