Help wat moet ik doen?

Ik heb sinds vanochtend opgezwollen schaamlippen, het doet erg pijn en het jeukt en bij het lopen schuurt het.. Ik heb nog nooit seks gehad dus een soa kan het niet zijn. Ik durf hier niet mee naar m'n moeder of de dokter ook ben ik tot zondagavond weg.. Wat moet ik doen en gaat het vanzelf over en weet iemand misschien wat het is? Kan het een allergische reactie zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem kontakt met je huisarts. Of zoek op het internet. De gevolgen van een soa

Waarschijnlijk heb je candida! Als je met deze klachten de huisarts/Huisartsenpost belt, kunnen ze je iets voorschrijven! Je hoeft niet bang te zijn voor een inwendig onderzoek of iets dergelijks! Gewoon eventjes bellen. Candida komt meestal voor als je een verminderde weerstand hebt. Sterkte ermee!

Naar de huisarts. Ja, het kan een allergie zijn, of een schimmel. Gebruik je zeep om je daar te wassen? Dan verstoor je de (beschermende!) zuurgraad. Inlegkruisjes kunnen dat ook doen. Of heb je ondergoed dragen dat voor irritatie kan zorgen, bijvoorbeeld een slip die niet van katoen is en dus geen vocht opneemt? Als het schuurt en je loopt ermee door, zal het alleen maar erger worden denk ik. Pijn en jeuk zijn echt een teken om er even naar te laten kijken!

Kijk in het telefoonboek of er bij jou in de buurt een Centrale Doktersdienst is (Weeken en avonddienst). Bel hen en maak een afspraak. Misschien huidirritatie welke met een zalfje kan worden opgelost. Waarom durf je met deze klachten niet naar je moeder te gaan? Denk je dat ze je niet geloofd?

Heb je toevallig een penicillinekuurtje? Dan is de kans groot dat je daar allergisch voor bent. Denk ook eens even na of je iets gedaan of gegeten hebt of een verzorgingsproduct gebruikt hebt dat je nog niet eerder gebruikt hebt. De kans is groot dat het een allergie is. Meestal heb je van schimmel geen opgezette schaamlippen, alleen extra afscheiding, een branderig gevoel en jeuk. Over een SOA hoef je je inderdaad geen zorgen te maken maar je zult toch even naar de dokter of de huisartsenpost moeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100