Ik heb een muis in de keuken en heb zelf een muisvriendelijke val gemaakt. Zal het werken?

De val is een vergiet met een chocolade koekje (zijn ze dol op) erin, in het koekje staat een potlood, daarop ligt heel losjes een plankje dat zo kan vallen. Dus als de muis aan het koekje knabbelt beweegt het potlood en valt het plankje op het vergiet. En dan zit de muis vast en kan hij toch door de gaatjes in het vergiet, ademen! Denk je dat het zal werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee. die muis is slim genoeg om er vandoor te gaan met het koekje

Inderdaad, muizen zijn heel slim. Het moet een toevalstreffer zijn dat het lukt, maar ik hoop het voor je! Ik zou nog pindakaas op het koekje smeren, dit schijnt de muis het best te lokken.

als je mazzel hebt , mischien wel. Dat weet je morgenochtend dus.

Ik denk dat de muis gewoon aan de loop gaat, en dan met vergiet en al wegloopt, tot ie ergens komt waar de vergiet blijft hangen en muis er vandoor kan. Maar misschien lukt het, proberen is altijd de moeite waard.

Niet bij elke muis, net zoals een echte muizenval... Soms is het kaasje weg en de vak nog open ;)

ik denk dat het eerste deel van je plan well zal werken.maar ik denk dat de muis zal weten uit jouw val te ontsnappen.ze zijn erg vindingrijk. vernemen wij het resultaat nog van uw poging?

Het zou wel eens kunnen dat de muis het plankje wegschuift want vergieten zijn niet zo diep snap je. Misschien heb je iets aan mijn zelfbedachte muizenval? Neem een redelijk grote emmer en neem een deksel van een pan. De deksel moet bijna even groot zijn als de diameter van de emmer zodat die deksel als het ware een centimeter of 10 van de bovenrand van de emmer blijft hangen. Onderin de emmer leg je kaas, iets wat goed ruikt. Je zet de emmer bij een plek waar je weet dat de muis graag klimt, een plank of zo, in ieder geval moet het voor de muis mogelijk zijn om in de emmer op de deksel te springen. Je zal zien dat de deksel dan omdraait om zijn eigen middelpunt (as) door het gewicht van de muis die dan naar beneden in de emmer glijdt. De deksel draait door de vaart door en dekt de emmer weer af zodat het muisje er niet uit kan. De muis eet lekker zijn kaasje op en jij kan hem later ergens in de natuur uitzetten. Werkte bij mij altijd prima ;-) Hopenlijk werkt jouw val ook!

Ook ik ben bang dat deze muizenval niet werkt, maar heb wel een advies. Kijk daarvoor op bijgaande site!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=QcuJ0qr6vgs

Muizen zijn slimme beesten,dus ik denk dat hij wel zou kunnen ontsnappen. Maar de val is wel slim bedacht en het is altijd het proberen waard. succes.

KLeine kans. Beter een vriendelijke val kopen bij de dierenwinkel

wij hadden ooit een muis in de tuin en KOCHTEN een muisvriendelijke val en deden er een stukje brood in de zelf gemaakte werkte namelijk niet. maar toen we de volgende morgen keken hadden we de muis wel gevangen maar was hij doodgevroren het werkt dus wel maar ik denk niet als je er zelf een maakt zo'n val kan je bij de dierenwinkel al voor 6 euro kopen. en je kan hem natuurlijk meerdere malen gebruiken

Kan je er een webcam bijzetten? (en opnemen natuurlijk) Dan weet je wat er eventueel fout is gegaan als je koekje weg is zonder muis. Heb zelf wel eens (per ongeluk) een muis gevangen in een lege grote prullenbak. Daar was ie via via ingeklommen maar eruit lukte niet. (te hoog en glad)

Ik denk niet dat het gaat werken (en als het wel werkt dat het dan een kwestie van geluk is). Je hebt prima muisvriendelijke vallen bij de dierenwinkel/winkels als boerenbond etc. in de vorm van een doosje. Ik vind het eerder een interessante vraag wat mensen doen met een muis die ze gevangen hebben in een muisvriendelijke val. Alsnog doodmaken of zet je 'm weer buiten neer? Ik heb een keer gehoord dat ze dan zo weer terugkomen...

Behalve slim zijn muizen ook nog eens razendsnel. Kans is klein ben ik bang.

het kan wel maar muizen hebben ook kracht dus misschien duwt hij het vergiet zo dat het plankje eraf valt... er zijn zoals hierboven genoemd veel manieren hoe hij zou kunnen ontsnappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100