Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Overstappen

Check uit en weer in
Iedere keer als u overstapt op een ander vervoermiddel, checkt u uit en weer in. Dat doet u niet als u met een NS trein rijdt. Dan checkt u alleen uit op het eindstation.

Overstappen binnen 35 minuten
Stapt u over binnen 35 minuten nadat u bent uitgecheckt, dan betaalt u niet opnieuw het basistarief.

Enkele voorbeelden:
Overstappen van NS trein naar NS trein
Bij het overstappen van een NS trein naar een NS trein checkt u aan het begin van uw reis in en aan het einde van uw reis uit.

Overstappen van trein naar trein bij verschillende vervoerders
Stapt u over van een NS-trein naar een trein van een andere vervoerder, zoals Arriva en Veolia? Check dan uit bij het verlaten van de NS-trein en check in bij de andere trein. Dit geldt ook andersom.

Overstappen van trein naar bus, tram of metro (of andersom)
U komt uit de trein en u reist verder met de bus, tram of metro. Bij het verlaten van de trein checkt u uit en bij het instappen van de bus, tram of metro checkt u weer in. Andersom geldt dit ook.

Overstappen naar een zelfde vervoermiddel
Als u overstapt van de ene bus op de andere bus checkt u bij het verlaten van de bus uit en bij het instappen van de volgende bus checkt u in. Dit geldt ook voor het overstappen van tram naar tram of van metro naar metro.

Overstappen tussen bus, metro en tram
Stapt u over van een bus naar een metro of tram of van een tram naar een metro of bus of van een metro naar een tram of bus? Dan checkt u altijd uit bij het eerste vervoermiddel en weer in bij het volgende vervoermiddel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding