Krijg je van chocola eten echt meer puistjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verschilt per persoon, ik ben zelf bijv. Een groot chocola liefhebber :) maar heb nog nooit puistjes gehad.. Terwijl een vriendin na een week chocola eten er helemaal onder zit..

Ligt eraan hoeveel vet je eet

Aangezien er veel vet in chocola zit krijg je meer puistjes

Er zijn veel fabels over chocolade, en dit is er ook één van. Acné wordt niét bevorderd door chocolade. Acné heeft verschillende oorzaken. Alleen totaal vasten vermindert de talgafscheiding met ongeveer 30%. Psychische factoren, zoals stress, bevorderen de acné door verhoging van de seborrhoe (verstoorde balans tussen de aanmaak en het afsterven van huidcellen). Wat wel mogelijk is, en dat heb ik zelf als kind ondervonden (maar ben er gelukkig overheen gegroeid), is dat je galbulten kunt krijgen van chocolade. Urticaria is daar de Latijnse naam van. Dat is een allergische uitslag die vooral door vetrijke voedingsmiddelen uitgelokt wordt. In die zin kan je dus van chocolade wel uitslag krijgen. Maar dat gaat vanzelf weer over, en je houdt er ook geen littekens aan over.

Bronnen:
http://home.planet.nl/~kesting/chocsien1.htm

Je mag 1 chocolade reep per dag ik ben zelf ook dol op chocolade de laatste tijd maar ik weet niet of ikk er nou meer pukkels van krijg

Nee, van geen enkel voedsel krijg je 'extra' puistjes.

Je krijgt alleen puistjes van chocola als je daar allergisch voor bent, en zelf dan niet altijd :)

Nee alleen als je er allergisch voor bent

nee eigenlijk zou je er geen puistjes van moeten krijgen maar gewoon van vet eten krijg je wel puistjes dus te veel chocolade is dan ook gewoon niet goed. ...... Maar laatst was er in het nieuws dat PURE chocolade zelfs gezonder zou zijn als sommige fruitsoorten..

Inderdaad is dit een bekende fabel en daarom hebben onderzoekers maar eens besloten dit te onderzoeken. Blijkt dat chocolade niet zorgt voor meer puistjes. Waar de gedachte vandaan komt is dat chocolade veel vet bevat wat als talg in de haarzakjes kan komen te zitten, oftwel puistjes.

yup een soort uitslag kun je er van krijgen als je er gevoelig voor bent... verder is dit eerder gezond dan ongezond... pure chocolade is goed om bloeddruk wat sneller omlaag te stuwen bijvoorbeeld en wist je dat er Serotonine in zit, een stofje dat van nature in je hersenen voorkomt en ook in antidepressiva zit. Je wordt er rustiger van. Vandaar dat ook veel vrouwen die in hun menstruatie zitten, vaak ernaar grijpen. Maar puistjes nee.. wel bultjes maar die zijn ook zo weer weg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100