als een kennis van me op bezoek komt blijft mijn hond vaak piepen maar niet bij anderen hoe dit zo?

deze man is een egotripper en kan en weet alles beter, maar is een dromer en zit in zijn eigen wereld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Honden zijn vaak "gevoelig" voor wat goed en niet goed is, dat wat gevaar kan opleveren. Ik denk dat deze persoon negatief is en jouw hond maakt jou dat duidelijk.

Ik zou op het oordeel van de hond vertrouwen en contact met die man vermijden (beëindigen), een egotripper is tot daar aan toe, maar narcisten zijn tot heel gevaarlijke dingen in staat. (Ik kan van hieruit natuurlijk niet beoordelen of die man een narcist is; een hond heeft een betere neus voor gevaarlijke mensen).

Hoe reageert die man op jouw hond? Dat vind ik wel belangrijk om te weten, omdat je hond ook kan piepen om bijvoorbeeld aandacht als hij die niet krijgt. Moeilijk, want ik ken je hond ook niet natuurlijk. V.w.b. mijn eigen hond: als hij zo reageert naar iemand neem ik dat absoluut serieus. Samen met mijn eigen voelsprietjes weet ik echt wel "hoe laat het is" en ben ik extra waakzaam.

Misschien reageert de hond op jouw negatieve gevoelens ten opzichte van deze bezoeker?

Mocht je dit gepiep niet willen dan zou ik contact opnemen met een kynologenclub en je vraag voorlegen wat je er aan kan doen, mocht je er dan niet uitkomen dan zou ik een hondengedragstherapeut adviseren.

Ik ben het helemaal met Hippo eens, een hond vangt jouw gevoelens op en op het moment dat jij je ergert aan die persoon of er nerveus van word pikt je hond dit direct op, weet niet wat er aan de hand is en reageert door daar dan ook op soms door te blaffen grommen of piepen. Wat je kunt doen is zelf rustig blijven en er niet op reageren, ook pikken honden de energie op van de persoon op die binnen komt en het huis verstoord om het maar zo te zeggen, je kunt 2 dingen doen of er niet op reageren maar wel op letten dat je hond niet uitvalt naar deze persoon of ergens anders afspreken met die persoon, maar vraag je is af of deze persoon zoveel toevoegd aan jouw leven? succes karin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100