hoe hou ik met goed fatsoen (mag ook zonder fatsoen) een vreemde kat uit onze tuin

zit telkens bij ons in de tuin te schijten, en lijkt de laatste tijd ook of hij vriendjes mee neemt, is er een makkelijke en goedkope manier??

Toegevoegd na 1 minuut:
hij komt trouwens onder de schuttingdeur door, en nee daar kan ik niets onder maken, anders kan de deur niet meer open

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oke, ik weet nog niet hoe groot de kier is van de onderkant tuindeur ;) Nu kunnen katten zich heel "plat" maken, maar hun kop is zoals bij volgroeide mensen wel 'het obstakel'. Ben zelf dol op dieren (heb meerdere katten EN honden) en ook gesteld op een relatief nette tuin en ook qua hygiëne moet deze oke zijn! Woon in eenvoudige buurt waar het wemelt van de katten. Toch wil ik beslist niet dat mijn buren overlast krijgen van mijn huisdieren! Daarom is hier de tuin 100% kat-en hond veilig gemaakt; geen kat kan over schuttingen klimmen of via bomen de buurt tuinen nog bereiken. Inmiddels begroeid heb ik rondom en op 1.70 m hoog rollen kippengaas (40 cm) laten monteren, schuin naar binnen vallend in de tuin, zodat ze er niet meer uitklimmen. Voordeel is dat ik overzicht houdt en ze veilig zijn en niet meer kunnen schijten in buurttuinen, weet wat ze vreten, en uitspoken her en der :) Maar goed gaat om jouw deur, die kennelijk zo "kiert"onderaan en waar ze nog doorheen komen ;) Meest simpele is denk ik dat een timmerman/klusser deze deur beter op maat maakt. Kan simpel door de deur uit scharnier te halen en onderaan een latje te bevestigen, nog net zo dat de deur makkelijk opent en sluit. Andere optie en ook niet duur is deze bestellen en monteren? http://www.totaalduurzaam.nl/107-tochtwering-bij-binnendeuren-zonder-drempel/2379/dorpelprofiel-met-zachte-borstel-montage-onder-deur-.html Strook met die borstel eronder, is dus flexibel en deze kan je evt apart nog eens insmeren met geconcentreerde citroenolie. Door de vettigheid meteen 'regenbestendig' ;)

Als je handig bent met een waterspuitend geweer is dat bovendien een fatsoenlijke oplossing Toegevoegd na 11 minuten: Kippengaas langs de heg of satestokjes omgekeerd in de grond. Toegevoegd na 45 minuten: Bij Kattenzorg hebben ze vangkooien (voor zwerfkatten). Daarin de kat vangen en deporteren. Of een "katvanger" inschakelen.

Met fatsoen: Een bordje in de tuin met verboden voor katten. Zonder fatsoen: de hond naar buiten sturen, kattengras planten in het voorjaar.

get off gelkorrels..te koop bij de dierenwinkel.. drats van koffie heb ik ooit gehoord.. ook de eigenaar van de kat aan spreken, kan ook helpen.. of anders een grote hond lenen van vrienden of andere buren ..

Met een citroengeur langs de paden en onder de poortdeur. Goedkoop en effectief is een fles citronella (ongeveer 65 cent. Bij de schoonmaakspullen in het schap.) in een gieter verdunnen en uitgieten. Heeft bij mij die twee katten van de buren eindelijk van mijn deurpost en deurmat verdreven. Wel twee weken lang elke ochtend en elke avond citronella gegoten.

•Zorg dat de bodem dicht groeit. Hierdoor hebben katten geen ruimte om in de grond te woelen en wordt de tuin een stuk onaantrekkelijker. •Plaats in een hoek enkele door katten zeer geliefde planten. Ze zullen dan enkel in die hoek verblijven. De planten zijn: Wild kattenkruit, gamander, (sier)haver of een ander laag zacht gras, Steenmuur en het zogenaamde kattengras. •Planten waar katten juist een hekel hebben zijn: de Ooievaarsbek, Vuurwerkplant en de Citroenverbena. Als ze een vaste hoek hebben om je tuin als toilet te gebruiken of ze komen de tuin binnen via een vaste route dan kun je proberen om hier volgende huis- en keukenmiddeltjes toe te passen: -peper strooien op de plaats waar de katten het te bont maken -Een beker of emmer gevuld met water of de tuinslang Dit is een goede milieuvriendelijke manier om katten te verjagen. Het is uiteraard geen aangename manier voor de katten maar anderzijds een doeltreffende leerzame methode. -mottenballen langs de afsluiting strooien citroenschillen leggen tussen de planten -strooien van koffiedik Deze stinkende koffiegruis gaat aan de pootjes kleven en in de vacht van de kat zitten. Bij het schoon likken zullen ze dit onaangenaam vinden en wellicht keren ze dan niet snel terug. -Hertshoornolie De apotheker wil dit wel voor u bestellen als je belooft om het onmiddellijk na binnenkomst op te halen. Het stinkt vreselijk. Een aantal takken dopen in deze olie of de olie op de takken aanbrengen met een oude tandenborstel. Gooi bij de hertshoornbehandeling de tandenborstel niet meteen weg, dan zie je dat de volgende ochtend alle haren er af liggen. De behandelde takken steek je hier en daar in de grond en de katten en de honden blijven weg. Stokken met in hertshoornolie gedrenkte vodden kun je eveneens in de grond steken. Pas wel op met dit goedje want als je er per ongeluk wat van op je handen krijgt, komt er de eerste weken geen figuurlijke kat meer bij je in de buurt.

Bronnen:
http://users.skynet.be/hofmeester/tuinarti...
http://www.tuinen.info/tuin/dieren_in_de_t...

Alle planten die naar citroen ruiken hebben katten een hekel aan. Afrikaantjes vinden ze ook niet fijn. Om te voorkomen dat een kat in de tuin poept moet je proberen te voorkomen dat er ruimte is om te graven, plant de borders vol met bodembedekkers of leg ze vol met kiezels, liefst een beetje groot (klein grit graven ze doorheen). Mijn ouders hebben witte keitjes in de tuin van zo'n 5 cm en dat werkt perfect en staat nog heel decoratief ook! Citroenschillen, koffiedik en peper helpen ook, maar zullen bij regen wegspoelen.

Gebruik NOOIT chemische middelen of gevaarlijke oplossingen. (glasscherven, klemmen of puntige voorwerpen) Kinderen of eigen huisdieren kunnen daar het slachtoffer van worden. Een stap buiten de deur is al effectief. Spuit de dieren ook niet nat met koud weer, want u wilt vast ook niet dat uw kinderen natgespoten worden met ,,belletje trekken,, tijdens een vorstperiode. Probeer te achterhalen wie de eigenaar is van de bezoeker, en spreek die aan.

dit helpt heel goed.. http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMDQ6MDAwMC4wMGFjLjFkMGIyMmY2Jn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0zOTM4MjQyMTYy====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&mfhelp=&p_selected_area=$ROOT&p_selected_area_fh=&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=NL2&vgl_artikel_in_index=&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=verjager&p_searchstring_artnr=&p_searchstring_manufac_artnr=&p_search_category=alle&fh_directcall=&r3_matn=&insert_kz=&gvlon=&area_s_url=&brand=&amount=&new_item_quantity=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kat_save=&updatestr=&vgl_artikel_in_vgl=&titel=&darsteller=®isseur=&anbieter=&genre=&fsk=&jahr=&jahr2=&dvd_error=X&dvd_empty_error=X&dvd_year_error=&call_dvd=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&aktiv=&gewinnspiel=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=20 Toegevoegd na 18 uur: http://www2.conrad.nl/goto.php?artikel=620109

Tijgerpoep schijnt ontzettend goed te helpen! Katten ruiken dan dat er een tijger is die mogelijk bedreigend voor hun is dus dan blijven ze wel uit de buurt. Dierentuinen verkopen het geloof ik.

Wel, als het gewenste antwoord hier niet bij zit, (zoveel creativiteit!), dan zit er niet veel anders op dan de katten maar te adopteren. If you can't beat them, join them!

Kippegaas vast spijkeren aan de onderkant van het hek, of als je weet wie de eigenaar is de poep gewoon voor zijn deur deponeren kijken of ze het leuk vinden. Als iemand een dier heeft is hij daar verantwoordelijk voor dus spreek de persoon aan of je kat in je eigen tuin houden of de poep op komen ruimen is wel zo netjes toch. succes

Er bestaan HELE stevige dubbelwandige rubber flappen. Afmetingen 7cm hoog , 3 cm dik . Krijgt de poes niet weggeduwd. Hoe hoog is de ruimte onder de deur ? Toegevoegd na 6 minuten: Klaver , je kan ook 'n scharnierend plankje aan de buitenkant maken. "n deel van de plank ook op de deur . Dan kan de plank alleen maar naar voren kantelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100