Bestaan er pincodes voor bankpassen met vier de zelfde cijfers?

bijvoorbeeld vier nullen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb ooit eens een pincode gehad met 7777... Dus ja... Die bestaan...

Vast wel alleen niet in een "beschaafd" land.

mijn pincode is 4444 geweest. maar ook 5552 dus ja het kan en gebeurtd.

Bij mijn vorige bankpas (long time ago) mocht ik mijn pincode zelf bedenken. Dus dan had het vast gekund.

ja statistisch gezien kan het niet anders. er zijn 10.000 mogelijke combinaties en er zijn miljoenen bankpassen. Er zijn meer bankpassen dan mensen in Nederland dus statistisch gezien zijn er ettelijk honderden mensen met dezelfde pincode als jij.

Ja, de mijne was in het verleden 7777 en had ik toen zelf gekozen.

Als je een nieuwe pin pas krijgt (uit ervaring weet ik dit bij de abn bank) kun je je eigen pincode bepalen. Deze zou dus uit 4 dezelfde cijfers kunnen bestaan. Toegevoegd op 10-06-2009 17:46:32 Bij het openen van een nieuwe rekening waarbij je voor het eerst een pinpas krijgt bedoel ik dan. :)

Mijn pincode van mijn mobiel is 0000. Voor bankpassen zou dat ook wel kunnen lijkt me. Alleen is de kans op vier dezelfde cijfers 0,1%. De kans op 4 verschillende cijfers is veel groter, namelijk 50,4%. Dus het komt iets minder vaak voor...

Ja kan heel goed... 10duizend mogelijkheden worden allemaal benut... soms kun je gewoon zelf kiezen... any number will do...

Met vier cijfers zijn er slechts tienduizend mogelijkheden. De bank wil graag dat de kans dat een pincode geraden wordt, zo klein mogelijk is. Eigenlijk hadden ze liever een tiencijferige pincode gehad, maar ja, dat geeft weer heel andere problemen. Vandaar de beperking tot vier cijfers. Tienduizend verschillende combinaties, da's niet veel. Die wil je dan ook allemaal gebruiken. Dus inclusief combinaties als 0000 of 9999 of 1234 of 2468. Als die combinaties nooit zouden worden gebruikt, zou het aantal pincodes nog lager worden; daarmee zou de raadkans te hoog worden. Vandaar dat het in het belang van de banken is dat *alle* mogelijke pincodes ook daadwerkelijk worden uitgegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100