Kan men leven zonder tijd (de klok bedoel ik )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk van wel. Wanneer je gewend bent heel veel regelmaat in je dagritme te hebben, zegt je biologische klok je dat het tijd is om te eten bijv. Als je dagelijks gewend bent om 18 uur te eten, heb je automatisch honger om 18 uur. Zo is het ook met wakker worden, slaap krijgen enz. Dit weet ik zeker uit eigen ervaring. Ik heb mijn kind vanaf de geboorte structureel met vaste regelmaat opgevoed. We gingen op vakantie en kwamen na een wandeling in de villa terug. Mijn zoontje van 2½ jaar oud ging ineens aan tafel zitten en zei; " mama, ik wil eten", Het was precies 18 uur. De tijd die hij gewend was. Klokslag 19 uur onderbrak hij zijn spel en ging voor de tv. zitten, " mama, tik tak", riep hij. Dit was hij zo gewend. Op deze leeftijd kennen ze de klok nog niet, dus een biologische klok, mits er regelmaat is in het leven, werkt echt. Zo krijg ik altijd tegen half 11's morgens ineens trek in koffie en om 12.30 trek in mijn lunch. Wanneer ik zin in thee krijg weet ik dat het 16 uur moet zijn. Mijn vader of man zijn altijd gewend 's morgens om 6 uur op te staan. Ze worden automatisch vlak voor de wekker wakker, ook in de vakantie. Ik kijk zelf zelden op de klok en er zullen er vast meer zijn. Toegevoegd na 1 dag: Indien we zouden leven zonder klok, dus managen vanuit gevoel en niet omdat we zoveel moeten maar mogen doen,dan vallen veel activiteiten af. simpelweg omdat we ze niet meer belangrijk vinden. Een beetje plannen blijft, je wilt toch rekening houden met elkaar,maar de race tegen de klok valt weg en dat leeft een stuk relaxter!

Nee dat gaat niet meer tegenwoordig omdat alles op uur en tijd moet. Als je zonder klok zou leven zouden er minder files zijn want dan ging een ieder op een ander tijdstip naar het werk.

In principe: ja. De tijd (op de manier van de klok) is door mensen verzonnen. Althans, dat is wat ik altijd zeg. Ik denk zeker dat je zonder klok kan leven. In vakanties bijvoorbeeld let ik nooit op de tijd en dat gaat ook gewoon goed. Tijd is vooral praktisch als je afspraken met anderen wilt maken in mijn visie.

Probeer het eens uit, haal al je klokken uit je huis voor een week. Maar ja, hoe weet je nu dat er een week voorbij is gegaan zonder klok? Succes!

Ik wel, ik moet elke dag om 20.00 uur poepen. Dus mijn maag geeft wel aan hoelaat het is!

Ja, het kan natuurlijk wel, net zoals in de prehistorie, maar dat zou wel erg onhandig zijn, en je kan natuurlijk ook de tijd aan de zon zien.

nee, als ineens alle klokken zouden verdwijnen zou het niet goed gaan. iedereen zou te laat op zn werk komen, er zijn mensen die op een bepaalde tijd hun medicijn moeten. vroeger in de prehistorie kon het makkelijk omdat ze toen geen verplichtingen hadden

Men kan makkelijk leven zonder klok, alleen niet in deze maatschappij waar alles prestatiegericht is EN je geen zonderling wil zijn.

nou ja is wel lastig voor ons in nederland (europa) maar voor mensen die in zoon stam leven die hebben geen klok dus ik denk dat hun naar de zon kijken en daar op leven

Bronnen:
Mezelf

Er zijn hele bevolkingsgroepen in Afrika en andere delen van de wereld die nog nooit een klok hebben gezien.Tijd is een vinding van de mens.Dus men kan zonder.

Persoonlijk zou ik dat graag willen, maar helaas kan dat niet.

Als je deel uitmaakt van de maatschappij, van het echte leven, dan kun je niet zonder klok. Degenen die het wel kunnen dan zijn verre stammen in het oerwoud of zo. Zonder de vele verplichtingen in het dagelijkse leven, maar alleen bezig met overleven.

Het feit,dat de mensheid nog steeds bestaat geeft al aan,dat dat mogelijk is! Er zijn eeuwen eeuwen geweest,dat men geen idee van tijd had.

ja dat kan. maar het is heel moeilijk. Je kan het ook aan de sterren of de zon zien hoelaat het is.

Tuurlijk. Hoe doen al die inheemse stammen dat anders? Het interesseert die mensen echt niet hoe laat het is.

ja in een primitief levende groep, maar ja dan lezen ze de tijd af aan de stand v/d zon, en dan heb je nog een soort klok..

dat kan heel goed. tijd is een vinding van de mens.

Het kan wel, echter in onze westerse maatschappij is dat bijna onmogelijk. Zomers maak ik nog weleens een lange scooter tocht, en zonder klok en dan zegt mijn gevoel of biologische klok ongeveer hoe laat het is, meer dan een kwartier heb ik er nooit naast gezeten

Wij kunnen niet meer leven zonder een klok. Onze maatschappij is er op ingesteld dat alles op tijd moet. Een mooi gezegde vanuit Afrika meegenomen is, in Europa heeft men een klok, en wij hebben de tijd. En zo is het maar net!!

nee dan loopt alles door de war

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100