wie was er eerder sinterklaas of de kerstman?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zeker geen geen legende. Sint Nicolaas van Myra heeft echt bestaan. Coca-cola is inderdaad de bedenker van Santa Claus en hij is geinspireerd door onze eigen Sinterklaas. Toegevoegd na 2 minuten: Santa Claus, also known as Saint Nicholas, Father Christmas, Kris Kringle, or simply "Santa", is a figure which was derived from the Dutch figure of Sinterklaas. Oftewel, de kerstman is een figuur die is afgeleid, van de Nederlandse Sinterklaas.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus

Sinterklaas ........ daarna Santa-claus . Toegevoegd na 7 minuten: en sinterklaas is elk jaar eerder ........5 december / 26 december . Hij wint altijd , die goedheiligman

in america santa claus in nederland en belgie sinterklaas

sinterklaas want die is al weg en de kerstman moet nog komen

Sinterklaas. Santa Claus (oftewel de Kerstman) is verzonnen door Coca Cola. Als ik het goed heb is dit wel op basis van Sinterklaas, maar dan omgebouwd zodat het ook in Amerika goed zou gaan. (Het idee van een blanke man met veel zwarte helpers wordt daar naar 't schijnt niet echt gewaardeerd).

Niemand het is gewoon een legende.

SINTERKLAAS want de nederlanders vierde SINTERKLAAS. toen kwamen de amerikanen er achter. die wouden ook een soort van SINTERKLAAS. maar zwarte pieten vonden ze maar raar. dus namen ze herders. de paard vonden ze ook raar . dus is dat de slee. Als sinterklaas niet bestond bestond kerst ook niet.

Sinterklaas want die is al 547 jaar oud! Maar ik weet eigenlijk niet hoe oud de Kerstman is...

Bronnen:
Mijn eigen geheugen.

deze links stonden op goeievraag.be http://www.scholieren.com/werkstukken/12985 http://members.lycos.nl/avanderbiezen/studies.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100