Kan je een medewerker van een supermarkt aanklagen vanwege discriminatie?

Ik stond zaterdag in een supermarkt,er stond een mevrouw voor me die kreeg zo''n sinterklaas chocolade(gratis aangeboden) toen was ik aan de beurt werd niks gevraagd,niet dat ik de chocolade perse wil maar ik vond het toen op dat moment discrimineren.En de vrouw achter mij die heb het ook gekregen.!!!! Hoe zou het in elkaar zitten denken jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste maria, Je kan nog steeds gewoon even bij de winkel naar binnenlopen om te vragen hoe dit nou zit! Meeste supermarkten hebben een infobalie. Is namelijk heel goed mogelijk dat je niet aan bepaalde voorwaarde voldeed. Er kan bijvoorbeeld een bepaalde actie geweest zijn voor mensen met een klantenkaart, een actie bij een bepaald product (koop 2 kilo winterpeen en krijg...) Of misschien kregen klanten wat bij inlevering van een bon? Lijkt mij verstandig om het te vragen dan loop je namelijk de volgende keer met een zekerder gevoel naar binnen, mocht je alsnog denken dat ze je op uiterlijke kenmerken of andere redenen discrimineren kan je altijd nog contact opnemen met het hoofdkantoor of kijk op: https://www.discriminatie.nl/ Maar al die moeite voor een chocolade surprise, misschien probeerde de supermarkt medewerker het wel goed te doen door u geen sint te geven, ziet u er bijvoorbeeld zwaar christelijk of islamitisch uit dan zit u waarschijnlijk niet op een choco heilige te wachten! Als laatste is het misschien slim de supermarkt te noemen (niet het filiaal) dan kan iemand eventueel reageren die weet wat de actie was... Succes

ik denk aan de hoeveelheid boodschappen je hebt gedaan ik denk dat ze die pas weggeven vanaf 20 euro? dat kan ook de reden zijn.. denk even terug wat beide dames moesten afrekenen en wat jij moest afrekenen inplaats van gelijk boos te worden of met je vinger in de rondte te zwaaien ;)

Als jij zelf niet Sinterklaas bent of Zwarte Piet, heb zelfs ik er geen verklaring voor, ik weet het niet. Toegevoegd na 2 minuten: ...Kan me voorstellen dat zo'n madam achter de kassa denkt: He, daar is Sinterklaas. Laat ik hem er maar geen geven. Je eigen beeltenis in chocolade. ...Kan me voorstellen dat zo'n madam achter de kassa denkt: He, daar is Zwarte Piet. Laat ik hem er maar geen geven. Hij heeft er al zoveel rondgestrooid.

Je geeft geen enkele discriminatiegrond in je vraag. Waar zou je dan op gediscrimineerd worden volgens jou? Als de supermarktmedewerker niet zei dat je geen chocolade kreeg omdat je een zwarte gehandicapte lesbische dwerg was (of noem maar iets op) is er geen aanleiding om te denken dat je werd gediscrimineerd. Ben je trouwens op het idee gekomen om gewoon even te vrágen waarom jij geen chocolade kreeg in plaats van meteen de supermarktmedewerker te willen aanklagen? Dat lijkt me nou dé manier om erachter te komen wat er aan de hand was.

Ik denk ook dat het een actie is geweest. Maar als dit niet het geval was, een caissière is ook maar een mens, en ik denk niet ze dit met opzet doen. Vergeten is menselijk. Ik denk zelf dat je je er niet druk om moet maken, als je zo graag die chocolade letter had gewild had je direct nr de info balie moeten gaan. Maar wat is nou een chocoladeletter?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100