Tijmen zegt: gaat vannacht de klok een uur terug? Waarom is dat vandaag? Das wel space.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het vandaag de laatste zondag van oktober is, wat de datum is waarop de klokken een uur terug gaan. Die datum is door de Europese Unie gewoon bepaald, aangezien de zomer voorbij is en de dagen weer korter worden. Toegevoegd na 16 minuten: Ik bedoel daarbij de klokken in landen in de EU. Niet dat de EU bepaald of in de rest van de wereld dit ook gebeurt. In bepaalde landen gaat nu juist de zomertijd in, waar het nu ook zomer gaat worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zomertijd

Dat is nou eenmaal internationaal afgesproken. Dit weekeind gaat de wintertijd in.

Wintertijd en winteruur zijn informele aanduidingen voor de "standaardtijd" die in grote delen van Europa wordt aangehouden van de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag in maart. Dit is de periode waarin een eventuele zomertijd niet wordt gebruikt. Steeds geldt: "wintertijd" is standaardtijd, zomertijd is de afwijkende tijd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wintertijd

Het is altijd op de laatste zondag van oktober, de periode rond deze dag is het meest gunstig om een uur "later" te gaan leven. Dat deze verandering op zondag om 3 uur plaats vindt heeft gewoonweg te maken met het feit dat dit de meeste mensen het minste last bezorgd. Slecht weinigen werken bijv. op zondag om 3 uur inde ochtend ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100