Is het verstandig om natuurlijke geneesmiddelen zoals dr.vogel tegen spataderen de slikken? Ik ben namelijk 34 weken zwanger.

Ze beginnen nu ook pijnlijk te worden maar zijn wel heel klein. Moet ik nu een dokter raadplegen of kan ik het zelf oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het goed is, staat het in de bijsluiter of het veilig is bij zwangerschap. Ook homeopathische middelen kunnen niet altijd veilig gebruikt worden bij zwangerschap. Ik denk dat je beter met je vak kunt overleggen wat verantwoord is om te doen. Mss dat steunkousen niet mogen tijdens een zwangerschap.......ik ben bang dat je het zult moeten hebben van voldoende rust, genoeg drinken en met de beentjes omhoog.....

Ze hebben in elk geval geen zin. Homeopathie werkt niet. De spataderen komen door de druk op je vaten vanwege je zwangerschap. Alleen steunkousen kunnen echt verlichting bieden en erger voorkomen. Ik weet het, leuk is anders, zeker met zo'n weer zit je er niet op te wachten op Brenda Steunkous te worden....

Bronnen:
http://www.kwakzalverij.nl/158/Homeopathie

Gebruik van A.Vogel Hyperisan® tijdens zwangerschap of borstvoeding Uit voorzorg dient u dit homeopathische geneesmiddel beter niet te gebruiken tijdens zwangerschap en de periode van borstvoeding. Je kunt beter contact opnemen met je huisarts of verloskundige.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/h...

Het beste is je huisarts consulteren

Het enige effect dat homeopathische middelen hebben is het placebo-effect. Als u bang bent voor schadelijke werking, kan het zijn dat het placebo-effect juist daardoor die schadelijke werking oproept. En dan is het verstandig ze niet te slikken. Als u gelooft dat ze geen enkel effect hebben, kunt u ze probleemloos slikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100