werkt de prikpil nu wel?

Ik heb vandaag de prikpil zelf ingespoten, maar toen ik het inspoot had ik het idee dat er niks uitkwam, dus toen trok ik de naald eruit. en spoot de vloeistof eruit. Ik heb de naald opnieuw ingeprikt. later dacht ik dat hij al leeg was, maar dat was die niet, dus heb ik hem weer opnieuw ingeprikt.
Nu is dus maximaal een kwart van de vloeistof denk ik, niet in mijn lichaam gekomen. werkt het nu nog wel?
en kan het ook zijn dat ik nu weer begin te menstrueren, omdat het niet goed ingespoten is?
Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het nu niet vertrouwen en bij geslachtsgemeenschap ook condooms gebruiken. Wrs menstrueer je niet direct omdat er wel iets van het hormoon is opgenomen, maar je zal wrs eerder menstrueren dan je gewend bent. Neem maandag even contact op met de huisarts om om advies te vragen.

Die ‘doe-het-zelf’ prikpil, Sayana, moet in het onderhuidse bindweefsel worden gespoten. Lukt dat op de een of andere manier niet goed of gebeurt dat onvolledig, dan moet je gedurende de werkingsduur een barrièremiddel gebruiken, zo luidt de officiële aanbeveling van de fabrikant, Pfizer. Het komt erop neer dat je voor de zekerheid gedurende de komende 13 weken condooms moet gebruiken om een zwangerschap te voorkomen. Zelf injecteren in de spier wordt doorgaans door iemand anders gedaan omdat dit verre van gemakkelijk is. Probeer maar eens te ontspannen, terwijl je jezelf prikt… Subcutaan, in het onderhuidse bindweefsel, is heel goed mogelijk als je een beetje doorzet maar dan nog vind ik dat je dit niet zomaar kunt, dus het eerst moet leren. Toegevoegd na 5 minuten: Je moet iets van een verzegeling verbreken van zo'n eenmalige wegwerpspuit. Soms is dat gewoon een dopje verwijderen maar het kan ook dat je de naald even wat verder op de spuit moet drukken om die barrière te doorbreken. Het staat allemaal in de gebruiksaanwijzing maar daar moet je al gauw een minuut of tien voor uittrekken om die helemaal door te nemen.

Dat is de nieuwe generatie prikpil met minder hormoon, die inderdaad subcutaan kan worden ingespoten in plaats van intramusculair. Moest er echt even op googelen, want het leek me een bijzonder sterk verhaal. Injecties geven is echter niet iets dat je even heel snel kunt leren, daar moet je echt wel even voor oefenen. En één van de belangrijkste dingen is zeker weten dat alle vloeistof is ingespoten en daar ook blijft. Zeken bij subcutabe injecties ben je zó de helft kwijt als je niet weet wat je doet. De bedoeling is dan ook NADRUKKELIJK dat deze pil door de HUISARTS wordt ingespoten !! De volledige hoeveelheid Sayana is normaliter een depot (voorraad die langzaam wordt 'opgebruikt' )voor 13 weken, en als je daar een deel van mist is ze dus niet de volle 13 weken betrouwbaar. Nu instant dus wel, maar ik zou zeker met een maandje, anderhalf bij de huisarts langsgaan voor een nieuwe injectie, en die HEM of zijn assistente laten inbrengen. De aard van de hormonen in de prikpil (geen oestrogenen) maakt dat je bij langdurig gebruik vaak niet meer zult menstrueren ; dat is een normaal bijverschijnsel van de prikpil en andere volcontinu-hormoonpreparaten oals Implanon en Mirena. Het is trouwens wel een paardenmiddel dat eerder 'te goed' werkt dan te kort, en een middel waarvoor dan ook niet zomaar gekozen wordt. Dat je het jezelf zomaar mocht toedienen blijft me dan ook erg vreemd voorkomen....

Bronnen:
http://www.anticonceptie.nl/prikpil/sayana
http://www.mednet.nl/nieuws/id3296-pfizer-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100