Hoe leer je het beste op eigen benen te staan en onafhankelijk van anderen zelfstandig je besluiten nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Enerzijds door in jezelf te geloven en er op te vertrouwen dat jouw inbreng of jouw besluit een welgekomen eye-opener voor anderen kan zijn. Anderzijds door een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wat wil je bereiken? Wat heb jij er voor over om dat doel te bereiken? Ken je mensen die reeds leven zoals jij wenst te leven? Observeer hen dan. Vraag hen ook hoe zij het aangepakt hebben. Ze zullen het jou doorgaans graag vertellen. Observeer ook mensen die datgene doen wat jij absoluut niet zou willen vertegenwoordigen en leer daaruit. Maar... hoe goed een mens zich ook theoretisch kan voorbereiden... er zullen zich altijd onverwachte zaken voordoen waardoor je afwijkt van hetgeen je wilde bereiken. Weet dan dat iedereen door dat soort vallen-en-opstaan-fase MOET. Daar is geen ontkomen aan. Het hoort erbij én.... niet onbelangrijk 'het went' en dan ben je vertrokken omdat je weet dat je uit ELKE ervaring, hoe bizar of ongewenst ook, het soort lessen kan trekken die jou een ongelooflijke kracht bezorgen om gewoon te blijven doorgaan om te leven zoals JIJ het wenst! Er bestaat een boek met de titel "Niet Durven, toch Doen" En daarmee is in feite een heel pak wijsheid verkondigd. Voeg daarbij nog Humor zodat je op tijd en stond eens met jouw onvermijdelijke flaters kan lachen ;-) Je kan uiteraard ook een Workshop in verband met Persoonlijke Ontwikkeling gaan volgen. Er bestaan ook online Workshops. De bijgevoegde link "je eigen leven leiden maar hoe" is slechts één online-support-mogelijkheid uit de ontelbaren. Pik uit alles wat je eender waar hoort of leest, datgene wat naar JOUW gevoel het Beste bij Jou past want dat kan maar één iemand bepalen en dat ben JIJZELF! Succes ermee!

Bronnen:
http://www.newstart.nl/blog/je-eigen-leven...

Door die beslissingen te nemen, en van de fouten te leren.

Je leert zelfstandig worden door risico's te durven nemen. Je moet fouten durven maken, en eruit leren. Wees niet bang om dingen uit te proberen. Overtref je zelf. Ga verder dan je grenzen.

door te doen!!! :-) wat wil je? waarom wil je dat? is het haalbaar? welke middelen en manieren zijn hiervoor (nodig) welke stappen moet je ondernemen? zijn er meer manieren weeg je de voor's en tegens af. vraag info, zoek het op op internet, vraag je ouders familie vrienden puur om een idee te krijgen waar je zelf nog niet aan gedacht had. misschien kom je meerdere opties tegen, misschien heb je bruikbare tips. dan maak je voor jezelf een overwogen keuze. en ga je een keer op je snavel is dat niet erg: dit is een leermomentje. iedereen leert door vallen en opstaan want niemand is van de ene op de andere dag verstandig, onafhankelijk en staat helemaal op eigen beentjes.

Voor mij: Verantwoordelijkheid voor je eigen fouten nemen maar eigenlijk voor alles wat je doet! Ik had weinig keus, maar het is niet altijd even leuk/handig om onafhankelijk van anderen te zijn! (ik weet natuurlijk je situatie niet)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100